Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

H νεα γενιά των ανατροπών







Προς νέους της αποχής και της μοιρολατρίας
Αντί να καταγράφετε την απέχθεια για το σύστημα που σας συνθλίβει, αντί να «αναχωρείτε» από την πολιτική δράση, αντί να αναμένετε μοιρολατρικά το μαύρο μέλλον σας και να λοιδορείτε τις προηγούμενες γενιές για το σύστημα που σας κατάντησε ζόμπι των γραναζιών του, πιάστε την πέτρα και στύψτε την!
Καμιά γενιά δεν δικαιούται το μέλλον αν δεν αγωνιστεί να το κερδίσει. Καμιά νέα γενιά δεν μπορεί να μένει απαθής επειδή η προηγούμενη γενιά δεν κατάφερε όσα αυτή θέλει.

Αντί για μοιρολόγια βγείτε στον αγώνα χωρίς να ρωτήσετε κανέναν. Πάρε την άδεια από το μέλλον και κάντε το καθήκον σας. Οι γενιές που έγραψαν ιστορία την έγραψαν μόνο με σκληρό αγώνα και με το βλέμμα στο μέλλον.
Αν δεν σου αρέσει το σύστημα ανέτρεψέ το, μη μοιρολογάς
-Οι νέοι δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς, έχουν πολύ αρνητική γνώμη για τη Βουλή, την εκπαίδευση, τη Δικαιοσύνη, υπάρχει γενικευμένη ανασφάλεια, ένα αίσθημα ακύρωσης κάθε προσπάθειάς τους. Αποκλεισμένοι από αγαθά, θεωρούν ότι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο φτώχειας.
-Η πολιτική απάθεια και η κοινωνική αλλοτρίωση των νέων εμφανίζονται κυρίως ως μια στάση αδιαφορίας προ το πολιτικό γίγνεσθαι, τους πολιτικούς και πολιτισμικούς θεσμούς και την κοινωνία των πολιτών.
-Η Βουλή συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό δυσφορίας των νέων – το 86,3% δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο από τη λειτουργία της. Ακολουθούν, η πολιτική του κράτους για το δημόσιο χρέος και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Από τους άνεργους νέους το 41,7% του δείγματος δίνει μηδενική αξία στον τρόπο που ασκείται η δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά και το ανάλογο ποσοστό των εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων που δίνει την ίδια μηδενική αξία στη δημοκρατία είναι 35,4%.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου