Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ



Ο κύριος Τσάκος είναι έλλην εφοπλιστής. Ως Έλλην πονάει την Ελλάδα και θέλει να συνδράμει τους συμπατριώτες του στη δύσκολη στιγμή που τους βρήκε αυτή η θεομηνία, η ύφεση, η ανεργία, η απόγνωση. Βεβαίως, φταίνε και οι πάσχοντες για τα παθήματά τους, εκτός από τα φυσικά φαινόμενα (βλ. καπιταλιστική κρίση). Θέλανε συλλογικές συμβάσεις και μισθούς πάνω από το όριο επιβίωσης, ιδιαίτερα αυτοί που δουλεύουν στα πλοία από Ατλαντικό έως Ειρηνικό. Δεν φτάνει που ξεφορτώνονται την γκρινιάρα γυναίκα τους και τα παιδιά που στα ζαλίζουν με τις απαιτήσεις τους για μήνες κάθε χρόνο, διασκεδάζοντας στους εξωτικούς ωκεανούς, πάνω στα πολυτελή γκαζάδικα, δεν φτάνει που έχουν την τιμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Τσάκους, θέλουν και συλλογικές συμβάσεις οι ρεμπεσκέδες. Βεβαίως, ο φανταστικός Τσάκος δεν επιρρίπτει την ευθύνη σε όλους τους έλληνες ναυτικούς. Με 1500 δολάρια μηνιαίως, λέει, χιλιάδες πειναλέα ελληνόπουλα θα τρέχανε να μπαρκάρουν στις μαούνες του, αλλά δεν τα αφήνουν τα δεσμά των σωματείων που είναι όλο παράλογες απαιτήσεις, λέει ο λογικός κύριος Τσάκος. Και, βεβαίως, έχει δίκιο.
- Τα λεφτά που δίνει (και όσα λιγότερα θα δώσει όταν έχει αναδουλειές) είναι συμβατά με τη λογική της αγοράς, την αγοραία λογική, για να την πούμε όπως είναι.
- Αφού ο Στάλιν ήταν εγκληματίας και στη Σοβιετική Ένωση δεν είχαν τζην, η Ιστορία έχει τελειώσει, οπότε σκάστε και κολυμπήστε ή άντε να πνιγείτε.

Κύριε Τσάκο, είστε λεβεντιά. Θελετε μια δίκαιη ανάπτυξη. Κατά βάθος είστε κι εσείς αριστερός. Μήπως τον γιο σας τον βγάλατε Ερνέστο;












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου