Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο δρόμος προς τη ζωή




Παιδαγωγικό Ποίημα
Ο δρόμος προς τη ζωή
Α. Σ. Μακαρενκο
Ένα λογοτεχνικό έργο που αναδεικνύει τη γιγάντια προσπάθεια που κατέβαλαν οι μπολσεβίκοι προκειμένου να δημιουργήσουν και να διαπαιδαγωγήσουν τον σοβιετικό άνθρωπο, τον άνθρωπο που κλήθηκε να θεμελιώσει και να αναπτύξει το πρώτο κοινωνικό σύστημα στην ανθρώπινη ιστορία στο οποίο καταργήθηκε η εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο. 

Ένα λογοτεχνικό έργο που αποδεικνύει ότι οι συνθήκες είναι αυτές που διαμορφώνουν τον άνθρωπο. Ότι η ανατροφή του κάθε παιδιού είναι ευθύνη της κοινωνίας στην οποία καλείται να ζήσει. Το μεγαλείο του Παιδαγωγικού Ποιήματος βρίσκεται ακριβώς στο ότι μπορούμε να διαπιστώσουμε πως η προσπάθεια για τη διαπαιδαγώγηση ανηλίκων "παραβατών του νόμου" δέθηκε με την κομμουνιστική κοσμοθεωρία στην πράξη πλέον. 

Ενα λογοτεχνικό έργο που αποδεικνύει την ουσιαστική ένταξη στην κοινωνία παιδιών του "δρόμου", παιδιών που έχουν ζήσει τη σκληρότερη πλευρά της ζωής, (τον πόλεμο), και ήρθαν ως πρόσφυγες στη νεοσύστατη τότε (1920) ΕΣΣΔ, παιδιών που "δεν είχαν στον ήλιο μοίρα"...

Ένα λογοτεχνικό έργο που αποδεικνύει το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στον Σοσιαλισμό της ΕΣΣΔ το 1920 και στον καπιταλισμό της Ευρωπης του 2017 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)... Ο καπιταλισμός των πολέμων, της προσφυγιάς, της ανήλικης εγκληματικότητας, της σαπιλας σε κάθε του πτυχή σε αντιδιαστολή με τον Σοσιαλισμό της κοινωνικής ευημερίας, της καταπολέμησης της φτώχιας, της καταπολέμησης των κοινωνικών ανισοτήτων, της καταπολέμησης του αναλφαβητισμού, της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!!!

Στον "ελεύθερο" καπιταλισμό, τα παιδιά αυτά έχουν την "ελευθερία" να επιλέξουν ανάμεσα στα ναρκωτικά, το έγκλημα, τις φυλακές, την πορνεία...
Στον Σοσιαλισμό έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στις τέχνες, τις επιστήμες, τα γράμματα, την παραγωγική διαδικασία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου