Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Οι "ακομμάτιστοι"






Θυμάστε πέρυση στις αγροτικές κοινητοποιήσεις το μπλόκο φάντασμα που μετά από μέρες αγώνα, στήθηκε κακήν κακός στον Κλαδισό;
Θυμάστε τους κατσουνάδες που έκαναν κατά μέτωπο επίθεση στους ΡΟΤΣΙΛΤ και μετά ηρωική έφοδο με μπάχαλα στο υπουργείο στην Αθήνα και παρέσυραν εκεί κόσμο, ενώ οι αγρότες ταξίδεψαν για να διαδηλώσουν στο σύνταγμα;
Θυμάστε τα καραγκιοζιλίκια κοινωνικού αυτοματισμού στο λιμάνι τις Σούδας στην απεργία της ΠΝΟ, που όλως τυχαία "διευκόλυναν" ναυλωμένο πλοίο να ξεφορτώσει νταλίκες με εμπορεύματα πολυεθνικών;
Θυμάστε τα όργια στο λιμάνι του Ηρακλείου για να σπάσει η απεργία της ΠΝΟ;
Ε όλο αυτό, εν όψη του πανελλαδικού αγροτικού συλλαλητηρίου πήρε και επίσημη μορφή!
Συστάθηκε η "Παγκρήτρια Επιτροπή Αγροτών" ώστε όπως διαβάζουμε σε ανακοίνωση τους στο kriti24, να αγωνιστούνε "ενωμένοι" ... να μπορέσουνε να καλλιεργήσουνε τη γη τους και να συντηρήσουνε τις επιχειρήσεις τους. (!!)

Μάλιστα χθες, την μέρα που μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι ταξίδευαν στην Αθήνα για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, χωρίς ντροπή έκαναν κάλεσμα για άαααλλο "ακομμάτιστο" συλλαλητήριο, προφανώς αγροτοεπιχειρηματικό.
Τι; ...
"εκπλάγηκες";!
Να γυρίσουν την πλάτη στους «συνδικαλιστές» που πίσω τους κρύβονται οι μεγαλοαγρότες της περιοχής καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου Πραιτωρίων Ηρακλείου.
Όπως αναφέρει διάφοροι «καλοθελητές» έχουν βαλθεί να χαρακτηρίσουν τον αγώνα των αγροτών του Ηρακλείου ως «κομματικό» και καλούν σε συλλαλητήριο στην Αθήνα όταν τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης θα έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Σήμερα το οργανωμένο αγροτικό κίνημα βρίσκεται στην Αθήνα, μετά από σχεδόν ένα μήνα σκληρού αγώνα στα μπλόκα, και απαιτεί την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Διάφοροι “καλοθελητές” στην περιοχή μας έχουν βαλθεί να χαρακτηρίσουν τον αγώνα μας ως κομματικό. Απαντάμε: βεβαίως και έχουμε προσανατολισμό! Είμαστε μικρομεσαίοι αγρότες με συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης, τα αιτήματα επιβίωσής μας. Έχουμε καθαρό ποιος είναι ο αντίπαλος, η πολιτική των κυβερνήσεων, η ΚΑΠ της ΕΕ, που αβαντάρει τα μονοπώλια και συγκεντρώνει γη και παραγωγή σε μια χούφτα μεγαλοαγροτών, που περιμένουν σαν τα σκυλιά να αρπάξουν το βιός μας. Έχουμε καθαρό ότι χρειαζόμαστε συμμάχους, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ που τους χτυπά η ίδια πολιτική.
Συσπειρωνόμαστε σε αυτά τα αιτήματα και έχουμε βγει στον αγώνα οργανωμένα, συντεταγμένα, περιφρουρημένα, μετά από αποφάσεις των οργάνων του κινήματος, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, πανελλαδικές και περιφερειακές συσκέψεις, ΔΣ Αγροτικών Συλλόγων μέχρι την επιτροπή του μπλόκου. Αυτό μας ενώνει, ανεξάρτητα κόμματος που ψηφίζουμε. Γι’ αυτό βρισκόμαστε σήμερα στην Αθήνα.
Από την άλλη, στις 8 του Μάρτη, αφού ψηφιστούν από την κυβέρνηση τα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, όπως προσπαθεί, πετσοκόβοντας το αφορολόγητο, τις συντάξεις και άλλα, καλούν την αγροτιά για συλλαλητήριο στην Αθήνα, αγκαλιά οι χρυσαυγίτες, οι μπαχαλάκηδες, οι “συνδικαλιστές” που δεν εκπροσωπούν τίποτα παρά τον εαυτό τους, ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, κι από πίσω τους οι μεγαλοαγρότες της περιοχής μας, που όλοι μαζί κραυγάζουν υπέρ της επιχειρηματικής γεωργίας, της “εθνικής παραγωγής” και της ΚΑΠ, που εμάς τους μικρομεσαίους μας τελειώνει. Αυτή είναι η διαφορά μας, όσο κι αν λυσσάνε διάφοροι να λερώσουν τον καθαρό αγώνα μας.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να τους κάνουν στη μπάντα. Να συσπειρωθούν στους υπαρκτούς Αγροτικούς Συλλόγους ή να φτιάξουν άλλους εκεί που δεν υπάρχουν και να παλέψουν για αιτήματα που πραγματικά ακουμπάνε στα συμφέροντά τους, να μην ακολουθούν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών που καραδοκούν να τους πετάξουν από τη γη τους.
Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί».
Περίπου αυτά γίνονται και σε όλη την ελλάδα.
Μη λες ότι δεν ήξερες!
Εδώ η δημοσίευση του kriti24 :
http://www.kriti24.gr/pagkritia-epitropi-agroton-organoni-…/
Καλό ταξίδι στους συναγωνιστές!
Τα λέμε από αύριο στο μπλόκο Μεγάλα Χωράφια.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου