Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Παραδειγμα καπιταλιστκής Ζούγκλας






Παράδειγμα προς μίμηση η Πορτογαλία, για τους αστους!
Η Πορτογαλία βγήκε απ΄τα μνημόνια, η Πορτογαλία ακολούθησε το πρόγραμμα των "θεσμών και γλύτωσε τη χρεοκοπία", "με ένα μόνο μνημόνιο η Πορτογαλία βγήκε στις αγορές" και άλλα φαιδρά!
Η αλήθεια είναι ότι πράγματι η Πορτογαλία υπάκουσε ασυζητητί, στις εντολές των Γερμανών και σήμερα μπορεί να αισθάνεται Ευρωπαϊκή χώρα με τα όλα της, αλλά χωρίς τίποτα δικό της!
Ολα ανήκουν σε ξένα μονοπώλια, η εγχώρια παραγωγή και επιχειρηματικότητα καταστράφηκε, τα εργασιακά δικαιώματα έγιναν σκόνη, ενώ η Ευρωπαϊκή επιτήρηση ΠΟΤΕ δεν σταμάτησε!
Τελευταία εξέλιξη, η εφαρμογή 60 ωρών εργασίας την εβδομάδα, σε μια αλυσίδα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με 150 εργαζόμενους, αφού ο νόμος το επιτρέπει.
Το σκεπτικό του επιχειρηματία Νούνο Καρβάλιο είναι αυτό που αναγράφεται στην δεξιά πλευρά της φωτογραφίας, σ΄ ένα από τα καταστήματα του: "Τα άτομα αυτoύ του μισθολογικού επιπέδου είναι κακώς προετοιμασμένα να διαχειριστούν τα προσωπικά τους οικονομικά"!
Αριστερά, η απάντηση των εργαζομένων:"Δεν θα θυσιαστούμε για τα κέρδη σας!".
Για να μην αναφερθώ στο τι γίνεται στις πολυεθνικές, όπου οι εργαζόμενοι ελέγχονται αν μίλησαν, αν πήραν άδεια για κατούρημα, ακόμα και στα διαλείμματα τους και απολύονται ελεύθερα, πάραυτα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου