Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ





Για το δρόμο όπου ο λαός μας θα είναι πραγματικά στην εξουσία, με κοινωνικοποιημένες αυτές τις καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, τη γη, τα συγκεντρωμένα μηχανοποιημένα μέσα παραγωγής, οι κρατικές υποδομές, το εμπόριο, με άμεση ένταξή τους στον κεντρικό πανεθνικό επιστημονικό σχεδιασμό για την οργάνωση της οικονομίας για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού.
Για παραγωγή με στόχο την ικανοποίηση πρώτα απ' όλα των μεγάλων λαϊκών αναγκών, της διατροφής του λαού, της εξασφάλισης πρώτων υλών για τη βιομηχανία και την ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής.

Αυτή η αγροτική παραγωγή θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας με άλλες χώρες, και εδαφικά, και κλιματολογικά, τεχνογνωσίας, επιστήμης, βιομηχανικής παραγωγής, επεξεργασίας πρώτων υλών, προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης των φυσικών πόρων.
Σε αυτήν θα έχουν θέση οι νέοι αγρότες, με τεχνική ή επιστημονική ειδίκευση, με πραγματικά καλές, σύγχρονες συνθήκες εργασίας και ζωής, χωρίς χρέη και τον καθημερινό κίνδυνο της καταστροφής που έχουν σήμερα ως ατομικοί παραγωγοί.
Η διέξοδος μιας κοινωνικά οργανωμένης παραγωγής με κρατικό ή συνεταιριστικό τρόπο, δεν φοβίζει πλέον κανέναν και καμιά και σε αυτή τη χώρα και σε άλλες χώρες.
Σε αυτή την κοινωνία, θέση έχουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, μέσω του αγροτικού παραγωγικού συνεταιρισμού, ο οποίος θα έχει το δικαίωμα χρήσης της γης ως παραγωγικού μέσου, ενώ θα μειώνει το κόστος παραγωγής, με την κοινή καλλιεργητική φροντίδα με τη συλλογή των προϊόντων, αξιοποιώντας όλες τις κρατικές υποδομές.
Είναι η λύση, η οποία απαλλάσσει τους μικρομεσαίους αγρότες, μια για πάντα, από τις τράπεζες, από τους βιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους, από τους φόρους.
Διασφαλίζει το αγροτικό εισόδημα, τη διάθεση, τη συγκέντρωση, την αποθήκευση, τη συντήρηση και μεταφορά της αγροτικής παραγωγής μέσω ακριβώς αυτού του κεντρικού κρατικού μηχανισμού, με καθορισμένες αναλογίες στην παραγωγή, κρατικές τιμές στα προϊόντα και προστασίας από φυσικές καταστροφές.
Παρέχει τη δυνατότητα, τα χωριά μας να αποκτήσουν μορφωτική - πολιτιστική ζωντάνια, σύγχρονες κρατικές υποδομές γενικής Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού, Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού.
Το κοινό μέλλον των πολλών μικρομεσαίων αγροτών με τους μισθωτούς εργαζόμενους στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες και αλλού, σε άλλους τομείς βρίσκεται πραγματικά στην προσπάθεια απαλλαγής τους από τη σημερινή καπιταλιστική ιδιοκτησία, στην οικοδόμηση σχέσεων πραγματικής κοινωνικής ιδιοκτησίας δηλαδή τελικά αυτό που λέμε και σοσιαλιστικής οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου