Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Φερέφωνο του εγχώριου κεφαλαίου





Προτάσεις βγαλμένες από τα συρτάρια του κεφαλαίου, συνοδευόμενες από εθνικιστικές κορόνες, ρατσισμό και αναφορές στο δικτάτορα Μεταξά, ήταν το στίγμα των όσων ανέφερε σήμερα το απόγευμα ο αρχηγός της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Διεκδικώντας την δική του θέση στους διαγκωνισμούς των αστικών κομμάτων για την καλύτερη διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου, ο αρχηγός του φασιστικού μορφώματος εκτίμησε ότι τα όσα προτείνει η κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθούν ...«υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης» είναι ανεπαρκή, γιατί «ανάπτυξη χωρίς χαμηλούς συντελεστές φορολογίας» δεν υπάρχει και αντιπρότεινε «μείωση της φορολογίας, σταθερό φορολογικό σύστημα και κίνητρα για όσες ελληνικές επιχειρήσεις απασχολούν μόνο Έλληνες εργαζόμενους».
Συνεχίζοντας να μιλάει για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου και των συμπράξεών του για την ενέργεια πρότεινε «κίνητρα για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση αυτής της υπέροχης και πλούσιας χώρας που λέγεται Ελλάδα. Ανακήρυξη της ΑΟΖ που υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και κοιτάσματα αερίου» και «να μη συμμετέχει η Ελλάδα στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας» προσθέτοντας μάλιστα ότι από το 1938 ...«ο Ιωάννης Μεταξάς» είχε εντοπίσει ότι «υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων».
Συνεχίζοντας να δείχνει την ...αγωνία του για την καπιταλιστική ανάπτυξη είπε ακόμα ότι «είμαστε στον 7ο χρόνο των μνημονίων και δεν υπάρχει ανάκαμψη» για να προτείνει: «Σύγκρουση με τους παγκόσμιους τοκογλύφους που μας έχουν επιβάλει τα μνημόνια και οι οποίοι θέλουν τελικά να καθυποτάξουν πλήρως τη χώρα» βγάζοντας λάδι την εγχώρια αστική τάξη και αποκρύβοντας ότι τα μνημόνια περιλαμβάνουν ακριβώς τα απαιτούμενα και τις σημερινές ανάγκες του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου.
Προτάσεις είχε και για το θέμα του χρέους, το οποίο προσπάθησε να συμψηφίσει με τις γερμανικές αποζημιώσεις θέση που έχει εκφράσει κατά καιρούς και η κυβέρνηση. Αφού συσκότισε πλήρως τα αίτια και τους υπεύθυνους, ανέφερε ότι πρόκειται για «χρέος υπέρογκο με το οποίο δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί οικονομικά η χώρα. Και πέρα από το γεγονός ότι είναι επαχθές και θα πρέπει να το καταγγείλουμε με κάθε τρόπο, στα διεθνή δικαστήρια, έχουμε δημοσίευμα του "Σπίγκελ" πρόσφατο που ανεβάζει το κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις στο ποσό 290 δισ. ευρώ και ρωτάμε γιατί οι κυβερνήσεις του Σαμαρά και του Τσίπρα δεν κάνουν άμεσα απαιτητό το χρέος αυτό της Γερμανίας προς την Ελλάδα;».
Δεν παρέλειψε τις αναφορές του στους «λαθρομετανάστες», ενώ επανέφερε την θέση για «εθνικό νόμισμα», όχι όμως άμεσα, αλλά όταν θα «έρθει η εθνική κυβέρνηση».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου