Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ας ετοιμάζει ο λαός την αντεπίθεσή του












Από τη μεγάλη μαζικότητα και τον αποφασιστικό παλμό χαρακτηρίστηκε και η σημερινή μαχητική διαδήλωση του ΠΑΜΕ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.30, ενάντια στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, η τέταρτη συνεχόμενη διαδήλωση που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην Αθήνα μέσα στο απεργιακό τριήμερο, κατά το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μεθόδευσε τη συζήτηση και στοχεύει να ψηφίσει το ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο που τσακίζει το λαό. 
Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε, οργανώνουμε την πάλη και τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε, ήταν το καθολικό μήνυμα των χιλιάδων διαδηλωτών που γέμισαν ασφυκτικά τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και την Κυριακή, στο πλαίσιο των τριήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβερνητική ασφαλιστική - φορολογική λαιμητόμο. (Δείτε εδώ βίντεο με συνθήματα και στιγμιότυπα από τη διαδήλωση)

Στο κενό έπεσε νωρίτερα η προσπάθεια προβοκατόρικων μηχανισμών και δυνάμεων καταστολής να στήσουν σκηνικό έντασης και να χτυπήσουν την πορεία. Η διαδήλωση του ΠΑΜΕ παρέμεινε συγκροτημένη, ενώ σχετική καταγγελία στην εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις έκανε ο Θ. Παφίλης από το βήμα της Βουλής. 
Στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος,Δημήτρη Κουτσούμπα.
Στην κεφαλή της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ, που ήταν στην πάνω πλευρά της Όθωνος με την Αμαλίας, βρισκόταν το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας στο οποίο αναγραφόταν «Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης». Το σύνθημα που κυριάρχησε είναι «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Η διαδήλωση του ΠΑΜΕ ξεκινούσε από την πάνω πλευρά της Όθωνος και Αμαλίας μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, γυναίκες, άνεργοι, Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, μικρεμπόρων και βιοτεχνών, από κάθε γωνιά της Αθήνας, έδωσαν και σήμερα μαζικό, αποφασιστικό «παρών» στη διαδήλωση στο πλαίσιο των τριήμερων κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό. Το σύνθημα, «Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο» ήταν μυριόστομο.

Και στην Βουλή ...

Με 153 ψήφους υπέρ από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Σε σύνολο 296 παρόντων βουλευτών 153 ψήφισαν «Ναι» και 143 ψήφισαν «Όχι» κατά την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης στην ολομέλεια της Βουλής.
Επίσης στην ονομαστική ψηφοφορία οι παρόντες βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών» στο άρθρο 38 του επίμαχου νομοσχεδίου που αφορά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΕΒ.
Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο.  
Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά και δείτε βίντεο, από τη συζήτηση της πρώτης μέρας του νομοσχεδίου. 

Οι ομιλίες των κομμουνιστών βουλευτών

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στην κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Είναι θράσος να μιλάτε εσείς για ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Να πιάνετε στο στόμα σας τους εκατοντάδες χιλιάδες βασανισμένους από το κράτος στις εξορίες και στις φυλακές παλιότερα, που χτυπήθηκαν αλύπητα από τα πολιτικά αφεντικά σας - είναι και δικά σας πλέον - γιατί πάλευαν για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Είστε και εσείς  εχθρός των εργαζόμενων, με τη σημερινή σας ψήφο και με τα όσα έχετε κάνει μέχρι τα σήμερα. 
Η πολιτική σας τσακίζει τη ζωή του λαού για τα κέρδη των μονοπωλίων. Από τη μία διατηρείτε και ενισχύετε τις νόμιμες φοροελαφρύνσεις των μονοπωλίων και από την άλλη συνεχίζετε τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία βλέπουν να αυξάνονται συνεχώς οι φόροι και να μειώνονται τα εισοδήματά τους». (Δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Ολομέλεια της Βουλής)
Την εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ως συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων γιατί έτσι εξυπηρετείται το μεγάλο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό. Το ΚΚΕ, επισήμανε ο Θ. Παφίλης, καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να αψηφήσουν τη μοιρολατρία, να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της υποταγής και της συναίνεσης, να συσπειρωθούν σε μια Λαϊκή Συμμαχία με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα, που θα αντιπαλεύει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα,  που θα ανοίγει τον δρόμο για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος, που θα ανοίγει το δρόμο για το σοσιαλισμό, ο οποίος είναι αναγκαίος, είναι επίκαιρος και η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά και δείτε βίντεο)
«Συζητάτε αν θα τραβήξετε με αριστερό ή δεξί χέρι το σωληνάκι από τους εργαζόμενους που είναι ήδη στην εντατική με τα δύο προηγούμενα μνημόνια, καπάκι το τρίτο» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, προσθέτοντας ότι «το συζητάτε με έναν τρόπο, και ένα λεξιλόγιο, το οποίο σας καθιστά αριστερά λόρδων». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά και δείτε βίντεο). 
Να μη ξεγελαστούν οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα από τους ελιγμούς της κυβέρνησης επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό. Όπως πρόσθεσε στη διαπραγμάτευση οργίασε η προπαγάνδα, το ένα ψέμα διαδεχόταν το άλλο ενώ τα καθησυχαστικά λόγια για τις κόκκινες γραμμές περίσσεψαν. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά και δείτε βίντεο).
Η κυβέρνηση θα πληρώσει πολιτικά αυτήν την εχθρική προς το λαό ενέργεια προειδοποίησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό και τόνισε ότι στη συνείδηση των εργαζομένων θα μείνει ως το πλέον αντιδραστικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι ο αγώνας για την ανατροπή του θα ενταθεί. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά και δείτε βίντεο)

απο το πορταλ του 902







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου