Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (ΑΚΡΑΤΑ - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ)


ο Πάνος απο την Στοκχόλμη .... στον αγωνα απο την πρώτη μέρα 


Ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί, για τρίτη μέρα, η μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας από την Ακράτα, όπου οι διαδηλωτές διανυκτέρευσαν και ξεκουράστηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. 
Από νωρίς οι διαδηλωτές ετοιμάστηκαν για την πορεία των 32 περίπου χιλιομέτρων που θα διανύσουν σήμερα, με βάση το πρόγραμμα και προορισμό το Ξυλόκαστρο. 




Από την περιοχή Μαύρο Λιθάρι περνούν αυτή την ώρα οι διαδηλωτές της μεγάλης πορείας Πάτρα – Αθήνα απαιτώντας μέτρα κατά της ανεργίας, μέτρα στήριξης των ανέργων αλλά και μόνιμη  - σταθερή δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. 



Στο Δερβένι έφθασαν οι διαδηλωτές της μεγάλης πορείας Πάτρα - Αθήνα, δύο ώρες μετά την έναρξη της σημερινής πορείας.
Οι κάτοικοι του χωριού έχουν βγει από τα μαγαζιά και στα μπαλκόνια και υποδέχονται τους διαδηλωτές οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» και «Εδώ, εδώ μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ».


ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣΚΟΤ Η ΠΟΡΕΙΑ ...το σκυλακι στο καλαθι (απο τον Ικαριωτη Γιαννη η φωτο)












Γιώργος Σαρρής ο εμψυχωτής και συνοδοιπορος της πορείας Πατρα-Αθηνα....






Συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν τα παιδιά του νηπιαγωγείου Δερβενίου, βγήκαν από το σχολείο και χαιρετούσαν τους διαδηλωτές, που περνούσαν από μπροστά τους. Την ώρα εκείνη, ο Δήμαρχος βγήκε από την πορεία και πήγε στο σχολείο, να ευχαριστήσει και να μιλήσει με τα μικρά παιδιά και τους δασκάλους τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου