Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΚΑΜΑΡΕΣ ,ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ ....ΤΩΡΑ


Ανάμεσα σε δυο στάσεις, από Ροδινή ως Καμάρες, μια μεγάλη απόσταση περίπου 10 χλμ ο δρόμος της μεγάλης πορείας για την ανεργία περνάει κάτω από τη Νέα Εθνική, μέσα από πανέμορφα τοπία στο πλάι του Κορινθιακού Κόλπου. Τοπία όμως χωρίς ζωή. «Δύο μήνες το καλοκαίρι έχει ζωή ο τόπος», μας λέει ένας κάτοικος. «Και τώρα πια ούτε αυτό. Ούτε όσοι έχουν εξοχικά εδώ δεν έρχονται».
Οι γραμμές του τρένου, που θα μπορούσαν να δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες άνεργους, στέκονται ερειπωμένες στο κομμάτι αυτό, απλά γιατί δεν συμφέρει τους καπιταλιστές. Όπως και πολλά από τα χωράφια με τις πορτοκαλιές και τις λεμονιές. Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για όλους, είναι πιο ζωντανό από ποτέ και σ' αυτό το κομμάτι της πατραϊκής γης.
Γι' αυτό και προπορευόμενοι της μεγάλης πορείας για την ανεργία το ερώτημα που ακούμε από τον κόσμο είναι ένα: «έρχεται η πορεία;». Το λένε, με αυτόν τον οικείο τόνο που σημαίνει «η δική μας πορεία». Έτσι το νοιώθει ο λαϊκός κόσμος, οι εργαζόμενοι όλων αυτών των περιοχών. «Καλή επιτυχία παιδιά σ' αυτό που κάνετε». Είναι ένας νέος άνθρωπος, γύρω στα 30 που κατεβάζει το παράθυρο του αυτοκινήτου και μας λέει τα λόγια αυτά μέσα απ' την ψυχή του. Ξέρει ότι αυτός είναι και δικός του αγώνας. Πρέπει κι αυτός να μπει στον αγώνα. Ένας περιπτεράς, όταν μαθαίνει ότι είμαστε από τον «Ριζοσπάστη» προσφέρεται να μας κεράσει το νερό: «δεν είμαι από το χώρο σας, αλλά μόνο ο Πελετίδης που είναι κομμουνιστής, μπορεί να οργανώσει τέτοια πράγματα. Γιατί το πιστεύει».
Η μέρα είναι ζεστή. «Υπάρχει ψυχή όμως», μας λέει μια νοσοκόμα από το αυτοσχέδιο μεταφερόμενο ιατρείο που έχει στηθεί για τις ανάγκες της πορείας. Η «ψυχή», το δίκαιο των αιτημάτων και η καλή οργάνωση, «δίνουν φτερά» στα πόδια, παρά την κούραση που μεγαλώνει προς το τέλος της πρώτης μέρας. Η πορεία προχωράει ακάθεκτη. Σε κάθε στάση νέοι αγωνιστές κάθε ηλικίας παίρνουν τη σκυτάλη.


Η πορεία φτάνει στις Καμάρες 

2 / 9
Στις Καμάρες που γίνεται μια ακόμα από τις στάσεις της πορείας, τον κόσμο υποδέχονται ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου, γυναίκες - μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αιγίου (μέλος της ΟΓΕ), όπως επίσης και από το Σωματείο Οικοδόμων της περιοχής.
Ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, Γιάννης Μποδιώτης, στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων αναφέρει: Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων. Εμείς μετά από 40 μέρες στο δρόμο συνεχίζουμε τον αγώνα μας με άλλες μορφές πάλης. Συμμετέχουμε στην πορεία των ανέργων, γιατί ξέρουμε ότι έρχεται η ώρα και για εμάς τους αγρότες να μπούμε στην ανεργία. Η ΕΕ με την κυβέρνηση, το ΔΝΤ και τη νέα ΚΑΠ μας ξεκληρίζουν. Διεκδικούμε κατάργηση του Φορολογικού και του Ασφαλιστικού, αναγνώριση του κόστους παραγωγής για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.  Συμπαρατασσόμαστε με τους ανέργους και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στον αγώνα μέχρι να κερδίσουμε».  
Από το Σύλλογο Γυναικών, τονίζεται: «Σας καλωσορίζουμε και εμείς, η ομάδα γυναικών Αιγίου, παράρτημα της ΟΓΕ και θα πορευτούμε μαζί σας στον αγώνα αυτόν που είναι δίκαιος».
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων επισήμανε: «Ο αγώνας είναι κοινός. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι που καταστρέφονται, οι αγρότες που ξεκληρίζονται, μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο ποτάμι για να ανατρέψουμε όλους αυτούς που λένε ότι κάνουν κουμάντο στην οικονομία και κυβερνούν τον τόπο και σπέρνουν τη συμφορά παντού, ενωμένοι εμείς είμαστε πολλοί, έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να τους νικήσουμε. Εκείνοι έχουν το χρήμα, εμείς έχουμε τη δύναμη των αγωνιστών της ζωής, των βιοπαλαιστών και ανοίγουμε δρόμους. Προχωρούμε όλοι ενωμένοι σε αυτόν τον έντιμο και δίκαιο αγώνα και αν είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λαϊκή συμμαχία που θα τους ανατρέψει και θα εμποδίσει τους σχεδιασμούς τους». 





Η πορεία φθάνει στα Σελιανίτικα

2 / 6
Λίγο παρακάτω, στα Σελιανίτικα, την πορεία υποδέχτηκαν οι Αθλητικοί Σύλλογοι «Αθηνόδωρος» και «Δόξα Αιγίου». «Χαιρετίζουμε την προσπάθεια σας και είμαστε μαζί σας. Καλώς ήλθατε! Ελπίζουμε ότι ο αγώνας αυτός θα έχει αποτέλεσμα». «Ο,τι έχουμε κερδίσει κατακτήθηκε με αγώνα», ανταπάντησε ο δήμαρχος Πατρέων, αφού ευχαρίστησε τους Αθλητικούς Συλλόγους για τη στήριξη αυτή από την οποία όπως ανέφερε «παίρνουμε κουράγιο». «Άλλοι αγωνίστηκαν γι΄αυτό, για να το συνεχίσουμε εμείς. Ενωμένοι, όλοι μαζί, κόντρα σε αυτούς που νομίζουν ότι είμαστε μυρμήγκια και μπορούν να μας τσαλαπατίσουν θα δώσουμε την απάντηση και φυσικά κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Όπως είστε εσείς εκπαιδευμένοι σε αυτόν τον αγώνα, όπως βλέπετε ο αγώνας είναι και αγώνας ζωής. Και μιας κι εσείς είστε μπροστάρηδες σε αυτά, άρα συνεχίζουμε και προχωρούμε στον αγώνα της ζωής ο οποίος είναι ένας ωραίος αγώνας. Κι επειδή ο αγώνας μας είναι και τίμιος θα έχει και αποτέλεσμα».

2 / 8














συνεχης ροή της πορείας απο το Πόρταλ του 902 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου