Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΙΓΙΟ



Οι οδοιπόροι διανυκτέρευσαν το βράδυ της Κυριακής στο αθλητικό κέντρο στο Αίγιο και λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί ξεκίνησαν τη σημερινή τους διαδρομή μέχρι την Ακράτα.
Στο δρόμο θα ανταμώσουν και με όσους έρχονται από Πάτρα και Αθήνα για να ενισχύσουν την μεγάλη πορεία








ανταπόκριση απο σύντροφο που συμμετέχει  : "Χάφτουμε τα χιλιόμετρα σαν καταπινάρια ...ο Πελέ (Πελετίδης) μπροστά δεν εχει λουφάρει ούτε μέτρο ,"σκύλος μαύρος "... απίστευτα τα "γερόντια " μας ,χούφταλα εμείς μπροστά τους , ...μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου απ όπου περνάμε ...σε λίγο πλησιάζουμε Διακοφτό "



Λίγο πριν η πορεία βγει από το Αίγιο, πέρασε μπροστά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου εκεί τους ανέμεναν οι πυροσβέστες και υποδέχθηκαν την πορεία με χειροκροτήματα.
Η πρώτη στάση των διαδηλωτών έγινε στα Νικολέικα, όπου και τους υποδέχθηκαν το Τοπικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι των Νικολεΐκων.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νικολεΐκων, τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Δήμαρχο Αιγιάλειας



Το πείσμα, ο δυναμισμός, η μαχητικότητα για το δίκαιο σκοπό, όπως και η ζεστή υποδοχή του κόσμου απ' όπου περνάει η πορεία είναι τα χαρακτηριστικά και της δεύτερης μέρας της μεγάλης πορείας για την ανεργία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί από το Αθλητικό Κέντρο του Αιγίου όπου διανυκτέρευσε και συνεχίζει για να ολοκληρώσει το σημερινό κομμάτι της διαδρομής ως την Ακράτα.
Λίγο μετά τις 2 μ.μ. η πορεία μέσω Νικολαίικων, Ελαιώνα, Ζαχλωρίτικων έφτασε στο Διακοφτό, στο σιδηροδρομικό σταθμό του οδοντωτού, περίπου στο μέσο της σημερινής της διαδρομής, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος και ξέσπασε σε χειροκροτήματα με το σύνθημα «Εδώ, εδώ, μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ». Η βρύση κάτω από τον πλάτανο στο σιδηροδρομικό σταθμό του οδοντωτού έμοιαζε πραγματική όαση στη σημερινή πολύ ζεστή μέρα και στα πολλά χιλιόμετρα. Ένα από τα πολλά ευχάριστα στιγμιότυπα ήταν αυτό της συνάντησης των οδοιπόρων με μαθητές. Την ώρα που η πορεία έφτασε στο σιδηροδρομικό σταθμό ήταν εκεί και οι μαθητές από τα γύρω σχολεία που μόλις είχαν σχολάσει, δίνοντας έτσι ένα νεανικό τόνο στην υποδοχή.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου