Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

"Και να αδερφε μου που μαθαμε να κουβεντιαζουμε .."












απο το 14 λεπτο και μετα ...ο εκλαικευμένος λόγος , ο άμεσα κατανοητός απο τον καθένα ...




 "Αλήθεια γιατί να μην δουλεύουμε όλοι; Τι πρόβλημα θα δημιουργούσαμε αν δουλεύαμε όλοι; Δεν θέλουμε να είμαστε κλέφτες. Να δουλέψουμε θελουμε. Είπαμε να είναι δουλειά με δικαιώματα όχι δουλειά δούλου (..) 

Τι άλλο είπαμε. Είπαμε ο,τι επειδή δεν είναι άμεσο αυτό το θέμα που βάζουμε, είναι θέμα αλλαγών μεγάλων, να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων. Και γιατί μέτρα προστασίας των ανέργων; Γιατί οι άνεργοι είναι Άνθρωποι. Δεν είναι σκυλάκι το οποίο έρχεται και σου ζητάει να του δώσεις ένα κόκκαλο (..). Έχει αξιοπρέπεια είναι εργαζόμενος δηλαδή μεγαλείο
Και μας λένε πως δεν υπάρχουν χρήματα. Μα φυσικά δεν υπάρχουν χρήματα. Αν δίνεις 5,7 δις στους τραπεζίτες πως θα δώσεις χρήματα για τους ανέργους για την προστασία τους;(..) Εμείς λέμε να πάρει επίδομα ανεργίας να μην του κόβουν το ρεύμα, να μην του κόβουν το νερό, να έχει τον ΟΤΕ, να μπορεί να έχει βασικά στοιχεία να μπορεί να στέκεται όρθιος και να πορεύεται.(..) 



Κάποιοι λένε: Μα αυτά δεν θα σας τα δώσουν. Άδικα πορεύεστε. Πορευόμαστε άδικα; Εμείς λέμε OXI. Θα είμασταν σήμερα εδώ πέρα αν δεν πορευόμασταν ; Θα κάναμε αυτή τη συζήτηση; Θα γινόταν και αυτή η συζήτηση στο Ξυλόκαστρο με την ίδια συμμετοχή; Άρα κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Συζητούμε. Δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις. Έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης . Διαφορετικά τα βλέπει ο ένας, διαφορετικά ο άλλος. Αλλά αρχίζουμε και συζητάμε. Και αν έχουμε κριτήριο πραγματικά να δοθεί λύση επομένως να βρούμε την αιτία θα καταλήξουμε και στο αποτέλεσμα. Και αν πορευτούμε (..) με την συζήτηση μέχρι να φτάσουμε εκεί θα βρούμε και την αιτία. Τι φταίει και υπάρχει ανεργία; (..) Οι άνεργοι δεν έχουν να χωρίσουμε τίποτα. Ούτε οι εργαζόμενοι. Ούτε ο λαός που στηρίζετε στα χέρια του(..) Άρα τι τον χωρίσει από άλλον που έχει μια διαφορετική προσέγγιση; Θα τα βρούμε σιγά σιγά στην προσέγγιση μας . Ας ενωθούμε να αντιμετωπίσουμε την αιτία. Στην αιτία θα διαφοροποιηθούμε.Θα τα βρούμε σιγά σιγά στην προσέγγισή μας (..)

Όπως είπε ο δήμαρχος (δήμαρχος Κορίνθου) για τις επενδύσεις. Να γίνουν επενδύσεις πολλές επενδύσεις να υπάρχει εργασία αλλά δεν έρχονται. Και τι να κάνουμε; Πέφτουμε γονυπετείς ελάτε κάντε επενδύσεις αλλά πάλι δεν έρχονται να κάνουν επενδύσεις. Κάνουμε και λιτανείες ελάτε να κάνετε επενδύσεις άλλα αυτοί πάλι δεν έρχονται. Τι μας ζητούν; 
Είσαστε κόστος. Ο εργαζόμενος είναι κόστος. Άρα θα πάνε εκεί που η εργατιά κοστίζει λίγο. Δηλαδή τι θέλουν; Να γίνουμε δούλοι να γίνουμε όλοι Δούλοι. Και να γίνουν επενδύσεις. Δεν μπορεί να γίνει αυτό αποδεκτό. Και επομένως τι να κάνουμε; Ε ο καθένας ας βάλει να δει τι άλλος δρόμος υπάρχει τι άλλη πολιτικοοικονομική συγκρότηση υπάρχει γιατί το μυαλό το έχουμε όλοι. Κανείς δεν είναι εξυπνότερος από τον άλλο(..) Όλοι εμείς μπορούμε να κάνουμε κουμάντο Ποιος από εσάς δεν μπορεί να κάνει κουμάντο; Οι πάντες.(..) » 








κι εδω η επιστημονική πλευρά του ζητήματος 



"Ανέβασμα της ιδεολογικής δουλειάς και διαπάλης στο κίνημα
...............................
Σε πολλούς εργάτες, για παράδειγμα, που σήμερα κινητοποιούνται, που μας πλησιάζουν και μας ακούνε, συνυπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Ζητάνε να αποσυρθεί το Ασφαλιστικό και τα μέτρα, ταυτόχρονα όμως είναι με την καπιταλιστική ανάκαμψη, από την οποία πηγάζουν και τα υπόλοιπα, θέλουν να γίνουν επενδύσεις, γιατί αυτές νομίζουν ότι είναι ο δρόμος για να έχουν δουλειά.

Είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως για τη στρατηγική του αλλά για τα ψέματα που τους είπε. Είναι ενάντια στην ΕΕ και στα κόμματα που τη στηρίζουν και ταυτόχρονα φοβούνται την πολιτική αστάθεια, ανησυχούν που η ΕΕ δεν είναι ενωμένη. Εκφράζουν συμπάθεια απέναντι στους πρόσφυγες, αλλά είναι και υπέρ της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, της παρέμβασης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ανησυχούν μήπως βγούμε έξω από την αντιδραστική συμφωνία της Σέγκεν και υιοθετούν πολλές αντιδραστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Βρίζουν τα αστικά πολιτικά κόμματα, για παράδειγμα, όχι γιατί υπηρετούν την αστική τάξη, αλλά γιατί τους ξεγέλασαν, γιατί τους είπαν ψέματα, γιατί είναι ανίκανοι κ.ά. Ολα αυτά, όμως, διαμορφώνουν το κατάλληλο έδαφος για τη δημιουργία των αντίστοιχων ιδεολογημάτων, διλημμάτων που εγκλωβίζουν, όπως αριστερά - δεξιά, μνημόνιο - αντιμνημόνιο και το νέο μεταρρυθμιστές - λαϊκιστές.

Εμείς θα πρέπει να δουλεύουμε με υπομονή, με ανεκτικό πνεύμα απέναντι σε εργάτες που έχουν διαφορετικές απόψεις και με καμία ανεκτικότητα απέναντι στην αστική ιδεολογία και πολιτική, στα μονοπώλια και στον οπορτουνισμό. Να δουλεύομε με τέτοιο τρόπο που δε θα βάζει τους εργάτες με διαφορετικές απόψεις απέναντι και με όξυνση της διαπάλης με τις απόψεις και τις δυνάμεις που τους κρατάνε εγκλωβισμένους.
........................................"





6 σχόλια:

  1. Ο λόγος του Δήμαρχου Πάτρας στην πορεία κατά της ανεργίας στην Κόρινθο, με κάποια λάθη στην απόδοση, Μέρος 1ο

    Αγαπητές φιλές και φίλοι, κύριε Δήμαρχε, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ πέρα γιατί βλέπουμε ότι αγκαλιάζετε αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε ο δήμος μας και σε όλη την διαδρομή και αυτό μας δίνει κουράγιο. (..)

    Και αυτοί που δουλεύουν στις περισσότερες περιπτώσεις μισοάνεργο είναι. Εδώ βλέπουμε ότι περιγράφετε: Νομός Κορινθίας 12.00 άνεργοι. Άρα μεγάλο το ζήτημα.

    Τι κάνουμε μπροστά σε αυτή την κατάσταση; Ο ένας τρόπος ήταν μέχρι τώρα να το περιγράφουμε . Και να λέμε ό,τι Κοίταξε να δεις μεγάλη ανεργία και τι να κάνουμε και άντε να να πάρουμε μέτρα κοινωνικά δηλαδή να δώσουμε κάτι σε αυτό ο οποίος που δεν έχει και να πούμε πως κάνουμε το καθήκον μας. Δεν αρκεί αυτό γιατί μιλάμε για την ζωή. Και η ζωή των ανθρώπων είναι αυτό θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο. Εμείς λέμε κύριε Δήμαρχε ότι όμορφη πόλη είναι η πόλη που που δεν έχει ανεργία, που δεν έχει φτωχιά και που τα παιδιά μας δεν είναι στην εξάντληση.(..) Τα μάτια του άνεργου δεν μπορούν να δουν όμορφα πράγματα. Όσα λαμπιόνια όσο να βάλουμε και να φωτίζουμε τις πλατείες μας δεν βλέπουν. Δεν μπορεί να δει.

    Και λέμε τι μπορεί να κάνουμε μπροστά σε αυτό το ζήτημα Και αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο να πορευτούμε. Μια μεγάλη διαδρομή. Γιατί να μία μεγάλη διαδρομή και γιατί να μην κάνουμε μικρή κοινοποίηση να λέμε ότι κάναμε το καθήκον μας. Γιατί μερικές φορές έτσι το βλέπουμε. Ότι κάναμε και κάτι και το είπαμε Είπαμε να έρθει στο επίκεντρο, όχι φυσικά για δημόσιες σχέσεις. Ουσίας, Και η ουσία πια ήταν; Ήταν να βγει ο άνεργος στο επίκεντρο. Ο ίδιος, η οικογένεια του ο συνταξιούχους και να πορευτεί σε ένα όμορφο αγώνα που λέει τι;
    Ότι θέλουμε δουλειά για όλους.

    Αλήθεια γιατί να μην δουλεύουμε όλοι; Τι πρόβλημα θα δημιουργούσαμε αν δουλεύαμε όλοι; Δεν θέλουμε να είμαστε κλέφτες. Να δουλέψουμε θέλουμε. Και όταν δουλεύουμε τι κάνουμε; Χτίζουμε. Οικοδομούμε. Δηλαδή φτιάχνουμε την χώρας μας, φτιάχνουμε την πόλη μας, λύνουμε λαϊκά προβλήματα. Είπαμε να είναι δουλειά με δικαιώματα ΚΑΙ όχι δουλειά δούλου. Γιατί είναι και αυτό. Μπορεί να δουλεύεις, αλλά να δουλεύεις σαν δούλος.(..)

    195 ευρώ για 4ωρη εργασία. Χρήματα αυτά να φτάνουν ίσα – ίσα για να πας με το εισιτήριο σου στη δουλειά να πάρεις ένα καφέ, μια τυροπιτά, και λες ό,τι εργάζεσαι. Και είσαι υψηλών προδιαγραφών γιατί πρέπει να ξέρεις και αγγλικά να δίνεις πληροφορίες και ξένες γλώσσες.

    Τι άλλο είπαμε. Είπαμε ο,τι επειδή δεν είναι άμεσο αυτό το θέμα το οποίο βάζουμε, είναι θέμα αλλαγών μεγάλων, να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων. Και γιατί μέτρα προστασίας των ανέργων; Γιατί οι άνεργοι είναι Άνθρωποι. Δεν είναι σκυλάκι το οποίο έρχεται και σου ζητάει να του δώσεις ένα κόκκαλο. Να του πεις ότι έλα να πάρεις το συσσίτιο σου, έλα να πάρεις από την τράπεζα τροφίμων να πάρεις από την τράπεζα τροφίμων ένα σακουλάκι. Έχει αξιοπρέπεια είναι εργαζόμενος δηλαδή μεγαλείο. Δηλαδή αυτός που χτίζει και οικοδομεί την χώρα μας. Άρα είπαμε να πάρουμε μέτρα προστασίας.
    Και μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Μα φυσικά δεν υπάρχουν χρήματα. Αν δίνεις 5,7 δις στους τραπεζίτες πως θα δώσεις χρήματα για τους ανέργους για την προστασία τους;(..)

    Εμείς λέμε να πάρει επίδομα ανεργίας να μην του κόβουν το ρεύμα, να μην του κόβουν το νερό, να έχει τον ΟΤΕ, να μπορεί να έχει βασικά δηλαδή στοιχεία να μπορεί να στέκεται όρθιος και να πορεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λόγος του Δήμαρχου Πάτρας στην πορεία κατά της ανεργίας στην Κόρινθο, με κάποια λάθη στην απόδοση, Μέρος 2ο

    Κάποιος θα πει: Μα αυτά δεν θα σας τα δώσουν. Άδικα πορεύεστε. Πορευόμαστε άδικα; Εμείς λέμε OXI. Θα είμασταν σήμερα εδώ πέρα αν δεν πορευόμασταν ; Θα κάναμε αυτή τη συζήτηση; Θα γινόταν και αυτή η συζήτηση στο Ξυλόκαστρο με την ίδια συμμετοχή; Δεν θα γίνονταν. Άρα κάναμε ένα σημαντικό βήμα. Συζητούμε. Δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις. Έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης . Διαφορετικά τα βλέπει ένας, διαφορετικά τα βλέπει ο άλλος. Αλλά αρχίζουμε και συζητάμε. Και αν έχουμε κριτήριο πραγματικά να δοθεί λύση επομένως να βρούμε την αιτία, θα καταλήξουμε και στο αποτέλεσμα.
    Και αν πορευτούμε (..) με την συζήτηση μέχρι να φτάσουμε εκεί θα βρούμε και την αιτία. Τι φταίει και υπάρχει ανεργία; (..) Και θα δούμε τι ωφελεί ή όχι.

    Εμείς λοιπόν έχουμε να πούμε, να βγει ο άνεργος από το σπίτι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις(..)Έχουμε νέα δεδομένα. Η εμπειρία της ζωής μας φωτίζει. Στη ζωή δεν τα βρίσκουμε όλα με την μία. Δεν είναι μπαμ και κάτω και κάναμε το σωστό. Το έχουμε στην πολιτική ζωή, το έχουμε στην κοινωνική ζωή, το έχουμε στην προσωπική ζωή. Τα λάθη είναι για να τα διορθώνουμε όχι να τα συνεχίζουμε. Άρα μέσα από αυτή την σκέψη, μπορεί να καταλήξουμε και να πούμε, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. (..)

    Να μην μείνουμε χωρισμένοι. Να πορευτούμε. Οι άνεργοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Ούτε οι εργαζόμενοι. Ούτε ο λαός που στηρίζετε στα χέρια του. Αυτός που στηρίζεται στα χέρια του, αν του τα κόψεις δεν έχει να φάει. Άρα τι τον χωρίζει από κάποιο άλλο που έχει μία διαφορετική προσέγγιση; Θα τα βρούμε σιγά-σιγά στην προσέγγισή μας. Ας ενωθούμε όμως να αντιμετωπίσουμε την αιτία

    Στην αιτία θα διαφοροποιηθούμε. Αλλά αυτό είναι στην αρχή. Θα βρούμε τη σειρά του. Εμείς λέμε για παράδειγμα για τις επενδύσεις που είπε ο δήμαρχος μας (δήμαρχος Κορίνθου) στο δημοτικό μας συμβούλιο και εμείς λέμε να γίνουν επενδύσεις πολλές επενδύσεις να υπάρχει εργασία αλλά δεν έρχονται. Και τι να κάνουμε εμείς; Πέφτουμε γονυπετείς ελάτε κάντε επενδύσεις αλλά αυτοί πάλι δεν έρχονται να κάνουν επενδύσεις. Κάνουμε και λιτανείες και τους λέμε ελάτε να κάνετε επενδύσεις άλλα αυτοί πάλι δεν έρχονται. Τι μας ζητούν;

    Λέει είσαστε κόστος. Ο εργαζόμενος είναι κόστος. Άρα θα πάνε εκεί που η εργατιά κοστίζει λίγο. Δηλαδή τι θέλουν; Να γίνουμε δούλοι να γίνουμε όλοι Δούλοι. Και να γίνουν επενδύσεις. Δεν μπορεί να γίνει αυτό αποδεκτό. Και επομένως τι να κάνουμε; Ε ο καθένας ας βάλει να δει ποιος άλλος δρόμος υπάρχει τι άλλη κοινωνικοοικονομική συγκρότηση υπάρχει γιατί το μυαλό το έχουμε όλοι. Κανείς δεν είναι εξυπνότερος από τον άλλο. Αν ξεκινήσουμε από την αγωνία στα παιδιά μας να ανθεί το χαμόγελο στο πρόσωπο τους, να μην χρειάζεται στην φρέσκια ηλικία τους να τους κάνουμε ψυχοθεραπεία, να τους παρηγορούμε, να τους κάνουμε ψυχοθεραπεία να μπορούν να δημιουργηθούν σαν προσωπικότητες θα βρούμε τον δρόμο, θα βρούμε την λύση. Όλοι εμείς μπορούμε να κάνουμε κουμάντο Ποιος από εσάς δεν μπορεί να κάνει κουμάντο; Οι πάντες. Όλοι είμαστε ικανοί. Κανείς είναι που δεν μπορεί. Χρειάζεται όμως άλλα πράγματα. Να μην προχωρήσουμε σε περαιτέρω. Όλοι καταλαβαίνουμε και πρέπει να βρεθούμε. Ο κοινός αγώνας μας δίνει δυνατότητα να προχωρήσουμε (..) (Γίνεται παρέμβαση από κάτω )

    Και μαζί όλοι. Θα τα βρούμε όλα. Γιατί; Γιατί όλοι είμαστε αγωνιστές της ζωής. Γιατί αυτοί που δεν είναι αγωνιστές δεν είναι εδώ πέρα. Είναι αλλού. Και χασκογελούν εάν καταφέρουν να μας διαλύσουν με το δηλητήριο του διαίρει και βασίλευε. Δεν θα περνάει πάντα. Ενωμένοι μπορούμε. Ευχαριστώ και πάλι δήμαρχοι. Ευχαριστούμε όλους σας. Μας δίνετε κουράγιο
    Kαι χθες να πω είμασταν πολύ κουρασμένοι και ο συνάδελφος μας, ο δήμαρχος Ξυλόκαστρου, με την συναυλία που έδωσε, μας αναζωογόνησε και πάρα τα 35 χιλιόμετρα πορείας φύγαμε ενθουσιασμένοι και δυνατοί γιατί η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση και η συμμετοχή μας δίνει την δυνατότητα να συνεχίσουμε. Σας ευχαριστούμε και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΤΡΑ~ΑΘΗΝΑ 224 χλμ. ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ~Κ.Πελετίδης~Δ.Κουτσούμπας 10-4-2016

    https://www.youtube.com/watch?v=I9jBWrAaxCo

    Δουλεία για όλους. Για ποιο λόγo να μην δουλεύoυμε όλοι; Με δικαιώματα όχι δουλειά με 200 και 300 ευρώ. Ποιος είπε ότι o άνεργος δεν πρέπει να ζήσει; Είσαι εργάτης του χεριού και του πνεύματος, άνεργος, νέος, όλοι μαζί ενωμένοι, επαγγελματίας που καταστρέφεσαι, αγρότης που ξεκληρίζεσαι. Τι μας εμποδίζει να είμαστε όλοι μαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άγιοι Θεόδωροι 7/4/2016. Πορεία κατά της ανεργίας.
    Άλλοι 3 Δήμαρχοι απευθύνουν χαιρετισμό.

    Η ομιλία του Δήμαρχου Πατρέων Πελετίδη. Από το 15' - 28'.
    https://www.youtube.com/watch?v=0Dfr2ZtNXyE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λόγος του Δήμαρχου Πάτρας στην πορεία κατά της ανεργίας, παρουσία άλλων τριών δημάρχων που έδωσαν χαιρετισμό, στους Άγιους Θεόδωρους, με κάποια λάθη στην απόδοση

      Από το 15' - 28'.

      https://www.youtube.com/watch?v=0Dfr2ZtNXyE

      (..)Αν το 2008 είχαμε ένα που ήταν 30 χρόνων, σήμερα το 2016 είναι 38 χρόνων. Πόσο καιρό θα χρειαστεί για να δουλέψει; Πότε; Με ένα 5μηνο, με ένα 8μηνο με ένα 2μηνο; Βρήκα μια δουλειά εδώ εκεί. Και αυτοί που δουλεύουν πως δουλεύουν; (..)

      Αυτό το θέμα δεν θα λυθεί όπως πολλές φορές συζητάμε ότι Κάποιοι θα ενδιαφερθούν. Όσο και να κάνουμε όσες λιτανείες και να γίνουν κάνουμε όσο και να προσκυνάς δεν πρόκειται να έρθουν αυτοί οι κάποιοι. Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι να μας δώσουν ζωή;(..)

      Αν για παράδειγμα 65 είναι αυτοί που έχουν το μισό ακαθάριστο εθνικό προϊόν σε παγκόσμιο επίπεδο. Περιμένει όλη η ανθρωπότητα αυτούς τους 65 να μας ελεηθούν; Και είναι δυνατόν να μπορούμε να πούμε να ότι θα κάνουμε πρόοδο από αυτούς; Δεν πρόκειται να έρθουν. Γιατί αυτοί συγκεντρώνουν το πλούτο , μυρμηγκιά μας βλέπουν, θα μας τσαλαπατήσουν. Άρα πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις να δούμε τι φταίει. Όλοι μπορούμε να το καταλαβαίνουμε ανεξάρτητα από ποιο σημείο ξεκινά ο καθένας και πως το προσδιορίζει και ποια οπτική γωνία το βλέπει. Αφού μπορούμε να παράγουμε(..)

      Μπορεί ένας εφοπλιστής να κουνήσει ένα πλοίο; Μα το πλοίο δεν κουνιέται από τους εφοπλιστές. Κουνιέται από τους εργαζόμενους, από τους ναυτεργάτες. Άρα μπορούμε να κουμαντάρουμε τον τόπο μας
      Λέει κάποιος μα λέει ποιος θα μας κουμαντάρει; Ο τσοπάνης; Ο τσοπάνης είναι ΜΕΓΑΛΕΙΟ. Γιατί ο τσοπάνης ξέρει να πάει να βρει την τροφή για τα ζωντανά του, ο τσοπάνης ξέρει να αρμέγει και να φτιάχνει τυροκομικά προϊόντα, ο τσοπάνης ξέρει να κουρεύει και να βγάλει μαλλί και να μας το δώσει και να κάνουμε χίλια δυο άλλα πράγματα, ο τσοπάνης ξέρει να ξεγεννάει. Άρα είναι δημιουργός. Άρα είναι ΜΕΓΑΛΕΙΟ(..) Και ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν. Ο ιδιοκτήτης των πολυεθνικών, των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι το μεγαλείο; (..)

      Λέμε εμείς κάτι για τα άμεσα για τα άμεσα μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι τους πάρκαραν. Ένοχοι δεν είναι αυτοί. Ένοχο είναι ένα σύστημα 1,5 θέλουν να δουλέψουν, δεν θέλουν να κλέψουν. Πάνε να προσφέρουν υπηρεσίες σε ένα κοινωνικό σύνολο να το ωφεληθούμε όλοι. Αλλά η οργάνωση μας είναι τέτοια που δεν τους ενδιαφέρει. Είναι καινοτόμο, γιατί χρησιμοποιούμε και ωραίες λέξεις, να πας στα 67 σου χρόνια για σύνταξη και ταυτόχρονα να έχεις παρκαρισμένους τους 30αρηδες; Να λες ότι το 2022 θα πάμε την σύνταξη στα 71 χρόνια; Τόσο καινοτόμο είναι αυτό;

      Είπε προηγουμένως ο εκπρόσωπος των εργατοτεχνιτών από την ομοσπονδία ότι έρχεται η Πρωτομαγιά και δεν μιλούμε για 8ωρα δεν μιλούμε για δικαιώματα. Μιλούμε ότι να δουλεύουμε περισσότερο ή να είμαστε παρκαρισμένοι.
      Μα γιατί; Δεν έχει προχωρήσει η επιστήμη. Δεν οργώνουμε πια με το μουλάρι τι να κάνουμε; Δεν θερίζουμε με το δρεπάνι για να απασχολούμαστε χιλιάδες και χιλιάδες για να κάνουμε τα αλώνια. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και την επιστήμη. Αυτό σημαίνει ότι περισσεύουν χεριά. Δεν θα το ωφεληθούμε δηλαδή; Που σημαίνει ότι δεν να πρέπει να μειώσουμε τις ώρες εργασίας;
      Γιατί να δουλεύουμε από το πρωί το βράδυ. Αυτό το κάναμε πριν από δύο αιώνες. Δεν θα πρέπει η εξέλιξη και η πρόοδος της τεχνολογίας να σημαίνει ότι θα πρέπει να δουλεύουμε και λιγότερα χρόνια; Γιατί δηλαδή; Κακό θα μας έκανε να βγαίνουμε στην σύνταξη σε πιο μικρή ηλικία;
      Γιατί φοβόμαστε μήπως η νεολαία μας μείνει στην χώρα μας; Γιατί 400.000 παιδιά μας βρίσκονται στο εξωτερικό; (..)

      Και κλείνω. Μας έφτιαξαν ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το ξέρουν οι δημαρχοι εδω πέρα, επισιτιστική βοήθεια 2014-2020. Αφήνω το επισιτιστικό, δηλαδή θα μας σιτίζουν. Πιάστε τις δύο ημερομηνίες 2014 και 2020
      Δηλαδή αυτοί έχουν στο μυαλό τους οτι μέχρι το 2020 θα ζούμε με συσσίτια. Και αυτοί θα ζουν καλά και εμείς με συσσίτια. Εάν το αφήσουμε θα γίνει. Εάν δεν το αφήσουμε, στο χέρι μας είναι.(..)

      Διαγραφή