Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

7η ΜΕΡΑ ,ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ



Μετά την στάση το «Νεράκι», οι οδοιπόροι ξεκίνησαν για το τελευταίο τμήμα της πορείας μέχρι την Ελευσίνα, όπου θα καταλήξουν για την έβδομη ημέρα της πορείας


Στη θέση «Ναυάγιο», πάνω απ' την Ελευσίνα, όπου η μεγάλη πορεία για την ανεργία έκανε μια ακόμη από τις σύντομες στάσεις της, καταφτάνει ένα ακόμα πούλμαν με οδοιπόρους, αυτή τη φορά από φορείς και σωματεία της Καλαμάτας. Όσο πλησιάζουμε στην αυριανή μεγάλη κορύφωση, οι οδοιπόροι γίνονται όλο και περισσότεροι.
Στα πόδια τους απλώνεται η βιομηχανική καρδιά της χώρας: Τα ναυπηγεία Ελευσίνας, κι ύστερα τα διυλιστήρια, η ΕΒΟ, ο Τιτάνας, τα χαλυβουργεία, logistics, βιομηχανίες, που στέκονται άδεια κουφάρια. Ικανά με τη δουλειά της εργατικής τάξης να παράγουν τα πάντα για να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες.
Άδεια κι έρημα για να κερδίζουν οι καπιταλιστές. Το ίδιο και τα φορτηγά πλοία που στέκονται στο κόλπο της Ελευσίνας ντάνες. «Καραβοφάνι», ώσπου να ανέβουν οι τιμές για τους καπιταλιστές. Ή μέχρι να βουλιάξουν, ανάλογα το τι συμφέρει τον εφοπλιστή. Περιοχές που ξέρουν καλά και από ανεργία και από σκληρή δουλειά για ν' αυγαταίνουν οι καπιταλιστές τα κέρδη τους. Ανάμεσα εδώ περπατάει η μεγάλη πορεία τώρα, μόλις 5 χλμ από την πόλη της Ελευσίνας, τον τελευταίο της σταθμό για σήμερα.  


εξω απο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας 







Στην Ελευσίνα, έφτασε η μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα για την ανεργία.Οι οδοιπόροι κατευθύνονται στην πλατεία Ηρώων, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση υποδοχής.


Την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 7 π.μ., θα αναχωρήσουν από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, λεωφορεία με τους διαδηλωτές που θα συμμετάσχουν στην τελευταία μέρα της μεγάλης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας, που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα.
Το ραντεβού των συμμετεχόντων, ορίζεται για τις 6.30 π.μ., ενώ η επιβίβαση θα γίνει με αλφαβητική σειρά.
Δυνατότητα επιβίβασης, θα έχουν μόνο όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο δήμο.
Τα λεωφορεία θα αφήσουν τους διαδηλωτές στην Ελευσίνα, για να οδοιπορήσουν μέχρι το Σύνταγμα.
Μετά το πέρας του μεγάλου συλλαλητηρίου και της συναυλίας στο Σύνταγμα, οι συμμετέχοντες διαδηλωτές, με τα ίδια λεωφορεία, θα επιστρέψουν στην Πάτρα.


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την Κυριακή 10 Απρίλη στις 11.30 π.μ. στο Χαϊδάρι - Παλατάκι θα παρευρεθεί στην εκδήλωση υποδοχής της πορείας κατά της ανεργίας, από την Πάτρα και το απόγευμα στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο - συναυλία συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων της Αττικής, που θα καταλήξει η πορεία, όπου και θα κάνει δηλώσεις. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου