Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Κάποια πράγματα που πέρασαν απαρατήρητα, στην εκπομπή του Λάκη



Έχουμε μία τάση σαν μπλογκ, να παρακολουθούμε τηλεόραση. Δεν κάνουμε διαχωρισμούς στις επιλογές μας ανάμεσα στα «ελεύθερα» ιδιωτικά κανάλια και στα «καθεστωτικά» κρατικά. Γνώμονάς μας για το ποιο κουμπι του πάντα φορτισμένου τηλεχειριστηρίου μας, είναι το πόσο γερό στομάχι χρειάζεται κάποιος για να παρακολουθήσει την εκάστοτε εκπομπή του κάθε καναλιού. Έτσι το ρεπερτόριο που επιλέγουμε, περιλαμβάνει Λυριτζή, Οικονόμου, Πορτοσάλτε, Αυτιά, Καμπουράκη, Βερύκιο, Σίλα Σεραφείμ, Χατζηνικολάου και απογειώνεται με Πρετεντέρη, Παπαχελά και Μπογδάνο. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο προκλητικός ο λόγος που φτάνει στα αυτιά μας από το αγαπημένο μας, 48 ιντσών παρακαλώ, χαζοκούτι, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες να συγκεντρώσει την προσοχή μας.
Γνήσιοι θηρευτές λοιπόν ανενδοίαστων και παράλογων εκπομπών καθώς είμαστε και αυθεντικά θύματα της τηλετακτικής που θέλει τη μεγαλύτερη επιτυχία να την καρπώνεται ο ίδιος που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μένος, δε θα μπορούσαμε το βράδυ της Τρίτης, παρά να πατήσουμε το pause του youtube, όπου ακούγαμε με ευχαρίστηση το Τζιμάκο τον Πανούση και να μην αλλάξουμε κλίμα, συντονιζόμενοι με την εκπομπή του Λάκη του Λαζόπουλου.
Και η επιλογή μας δε φάνηκε λανθασμένη, καθώς ο Λάκης κατάφερε να μας κρατήσει καθηλωμένους από το πρώτο λεπτό.
Γελάσαμε λοιπόν αρχικά, με τον κινέζο που πέθανε σε ένα πορνείο στη μακρινή Κίνα και ξεκαρδιστήκαμε με το βίντεο που τον διαπόμπευε καθώς τον έδειχνε πάνω στο φορείο του ασθενοφόρου. Ενώσαμε το γελαστό μας κρώξιμο με όλο του το ακροατήριο, γιατί τι μας νοιάζει εμάς? Κινέζοι είμαστεΠορνεία έχουμε?
spitiΠάθαμε μόρφωση όταν μας ενημέρωσε πως αυτοί που διαφεντεύουν τα πράγματα (έτσι γενικά και αόριστα), δε μπορεί να τους χτυπήσει μια απλή και ταπεινή κυβέρνηση της «αριστεράς» γιατί αυτοί έχουν μαύρες πιστωτικές κάρτες που πληρώνουν όπου θέλουν και όποιον θέλουν χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν. Αδιαφορήσαμε έτσι για την είδηση που θέλει το κράτος να αγοράζει οικίσκους για τα hot spots, έναντι 9000 περίπου ευρώ τον έναν από εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη και σταματήσαμε να αναρωτιόμαστε αν ήταν καλύτερα να φτιάξουμε hot spots από γκαρσονιέρες. Απεναντίας, πιάσαμε Λιακόπουλο και μάθαμε πως ο καιρός γαρ εγγύς και πως οι Νεφελίμ τελευταία έχουν αλλάξει στρατόπεδο, αφού ο αστροστόλος της Ανδρομέδας ξέμεινε από καύσιμα κάπου έξω από το Β’ Κενταύρου.

Τουμπανιάσαμε πολιτική ανάλυση, όταν ο Λαζόπουλος εξήγησε πώς ο Τσίπρας βάλει κατά των ελεύθερων επαγγελματιών, γιατί αυτοί είναι ψηφοφόροι του Κυριάκου Μητσοτάκη και γι’ αυτό η Μέρκελ που θέλει τον Κυριάκο πρωθυπουργό, δε θέλει αυτό το ασφαλιστικό που προτείνει η κυβέρνηση, για να μη χτυπηθούν οι ψηφοφόροι του Κυριάκου που μπορεί να μην τον ψηφίσουν μιας και κανένας τους δεν ξέρει ότι είναι σε άλλο κόμμα. Και μετά ξανακούσαμε μια ευφάνταστη διασκευή της θεωρίας των δύο άκρων:
Δεν υπάρχει κανένα κόμμα στην ελλαδα που να μην ακολουθει γραμμή σόιμπλε θέλοντας και μη / κλαίγοντας και μη πλην του ΚΚΕ και της χα οι οποιοι απ την αρχη λενε εξοδο απ την ευρωπη και επιστροφη στη δραχμη. και στη δραχμη συμφωνουν με το σοιμπλε ο οποιος θέλει πάση θυσία να πάει η χώρα στη δραχμή.
Ξαφνικά ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, έβγαζε νόημα.
Φουσκώσαμε αγωνιστικό φρόνημα όταν μάθαμε πως το ασφαλιστικό πρέπει να το στηρίξουμε όλοι, γιατί οι ξένοι θέλουν να πέσει η κυβέρνηση και να μην εκδικαστεί ως αντισυνταγματικός ο συμβιβασμός με τη Siemens. Δεν αναρωτηθήκαμε ούτε γιατί αυτό βγάζει νόημα, ούτε γιατί Τσακαλώτος και Φίλης κύρωσαν συμφωνία με τη Siemens, λίγες μόλις μέρες πριν…
Αντίθετα σήμερα πήγαμε και διαβάσαμε στο site του Λαζόπουλου περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από αυτή τη συνομωσία και αντιληφθήκαμε πως ο όμιλος Μυτιληναίου, η διαφήμιση του οποίου φιγουράρει δίπλα από το άρθρο, δεν έχει μαύρη πιστωτική κάρτα.
12747350_545013995661975_358480162402506880_o
Θυμηθήκαμε τη γιαγιά μας που μας έλεγε να προσέχουμε εκεί στα κλαμπ που πηγαίνουμε «μη μας ρίξουν aids στο ποτό», όταν μάθαμε από τα χείλη του πως κάποιοι ξένοι, κάποια στιγμή, που ελέγχουν κάπως το νερό, είπαν σε κάποιον της κυβέρνησης, πως «θα διψάσουμε» και γεμίσαμε με τρόμο, όπως ακριβώς θέλει κάθε κυβέρνηση, όταν από τον επαναστατικό ρόλο της αντιπολίτευσης, περνάει στο γεμάτο ευθύνες και κινδύνους θώκο της εξουσίας.
Θυμηθήκαμε το σοφό λαό, που μας έλεγε πως «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ», όταν ο Λάκης μας εξιστόρησε την περίπτωση του κρεοπώλη της χούντας, που αναγκάστηκε να κρεμάσει το κάδρο του παπαδόπουλου για να έχουν τα παιδιά του να φάνε χωρίς αυτό να τον κάνει λιγότερο κομμουνιστή. Ευθύς πήγαμε να κατεβάσουμε τα κάδρα των σκοτωμένων, των βασανισμένων και των εξόριστων, αλλά για κάποιο λόγο μας κόβονταν τα χέρια.
12717499_191628184535506_8584393972038368974_n
Προσπαθήσαμε τουλάχιστον να ανεβάσουμε το κάδρο του κρεοπώλη, αλλά το μόνο που βρήκαμε ήταν ένα τραγούδι ύμνο στον άγνωστο κυρ Παντελή, που μάλλον παίζει σε μόνιμο repeat στο μυαλό κάθε καλού ακροατή του Λάκη.
Συνεχίσαμε για πολύ ώρα λοιπόν να γελάμε με τα καμώματα του αγαπημένου μας τηλευαγγελιστή του μνημονίου. Κοροιδέψαμε χοντρούς, γελάσαμε με παππούδες, σπαρταρίσαμε με ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια που απορούσαν αν «σε νοιάζει που ο μαύρος που σε πηδάει είναι της αριστεράς ή της δεξιάς» και γενικά είχαμε μια καλή βραδιά.
Για να φτάσουμε στην αποθέωση της γνώσης όταν μάθαμε πως ο Σόιμπλε, δεν είναι ένας εκφραστής του καπιταλισμού. Δεν είναι ένα όργανο της εξουσίας και του κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Δεν εφαρμόζει πολιτικές που κατευθύνονται προς τη στήριξη τραπεζών και επιχειρήσεων σε βάρος των λαών. Δεν το κάνει αυτό, γιατί αυτό προστάζει η κυρίαρχη οικονομική πολιτική στην οποία δεν αντιτίθεται ο Λάκης. Όχι. Μάθαμε πως είναι απλά ένας ανάπηρος. Και σαν όλους τους ανάπηρους που είναι καθηλωμένοι, έχουν καθηλωμένες και ανάπηρες ιδέες.
Θα ήταν προσβολή προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες, μόνο και το να μπούμε στον κόπο να το αντικρούσουμε αυτό. Σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, δε χωράνε επιχειρήματα και αντιγνωμίες. Σε αυτούς:
απαντάς κάπως έτσι:
1c46e3dbe4f8fb59f26b93ffd5ca7141f0e2fc43
Υστερόγραφο
Φοβόμαστε, μήπως και η κριτική μας άθελά της συνταχθεί με διάφορα ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερα τυπάκια, που είτε είχαν αφήσει χωρίς συντάξεις τα ΑμΕΑ για κανά δυο χρόνια, είτε τους έχουν ξυλοφορτώσει δια των νομίμων αντιπροσώπων τους, σαν αυτόν:

Αυτόν τον άνθρωπο με αυτή την Παιδεία και την Ανθρωπιά, εξύβριζε επί χρόνια χυδαία ο εμετικός Λάκης Λαζόπουλος!..



δεν ξεχναμε  

12744465_825152564279756_3127518944854885920_n

1 σχόλιο:

  1. Σοβαρά τώρα. Γιατί να δει κάποιος τον Λαζόπουλο; Είναι (πάντα ήτανε) η λίγδα προσωποποιημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή