Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Αντι-ιμπεριαλισμός ... δεν γίνεται απο ιμπεριαλιστές. Απο λαούς γίνεται.



απο την πένα του antivaro


   Απο τότε που οι αμερικάνοι (και οι λοιποί δυτικοί) ... "κατάπιναν" αμάσητη την "καταδρομική" επιχείρηση του Πούτιν στην Κριμαία χωρίς να ανοίξει μύτη ... έγινε ξεκάθαρο πως μπαίναμε σε μιά νέα φάση. Την φάση προπαρασκευής του ιμπεριαλιστικού πολέμου ... ενός γενικευμένου ή πολλαπλών τοπικών, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει. Η ένταση, ή επέκταση και ο συγχρονισμός της παγκόσμιας κρίσης ... θα καθορίσουν τις εξελίξεις.


   Επίσης μας έγινε ξεκάθαρο πως οι δυτικοί απο εκείνο το σημείο ... επίσημα αποδέχτηκαν την Ρωσία του Πούτιν σαν συμμέτοχο στο παιχνίδι. Με λίγα λόγια ... άρχισαν να το "παίζουν" και αυτό το παιδάκι. Να το παίζουν στο γνωστό παιχνίδι που τα αμερικανάκια στις μέρες μας τις περισσότερες φορές (για να μην πώ όλες) ... επιδιώκουν να το τερματίζουν με έναν διαμελισμό σε κρατίδια που σαν παγκόσμιοι κυρίαρχοι ελπίζουν πως θα τα ελέγχουν καλύτερα με πολιτικοοικονομικά μέσα ... χωρίς τα "επώδυνα" στρατιωτικά που κάθε τόσο γεμίζουν τις USA με φέρετρα. Αυτή όμως η λύση ... χρειάζεται και χωροφύλακες ... που κι΄αυτοί γυρεύουν το κάτι τις τους για τις προσφερόμενες υπηρεσίες. 


   Στην Ουκρανία ο Πούτιν ... αμέσως άρχισε να παίζει το παιχνιδάκι του διαμελισμού, γνωρίζοντας βεβαίως πως θα παίξει με τους σκληρούς ιμπεριαλιστικούς κανόνες ... που δεν τους διακρίνει κανένα πνεύμα fair play. Γνώριζε πως τον παίζουν ... αλλά αν μπορούν θα του κόψουν το οξυγόνο. Στο παιχνίδι όλα επιτρέπονται. Αμερικάνοι αγκαλιά με την "πολιτισμένη" Ευρώπη ... στην δυτική Ουκρανία, σε συνεργασία με κάθε λογής ντόπιο φασισταριό, χύνοντας αίμα επιβάλουν την "δυτική εκφασισμένη δημοκρατία"... ανεχόμενοι τον Πούτιν να κάνει παιχνίδι στο ανατολικό μέρος της (να ζήσουμε να την θυμόμαστε) Ουκρανίας. Τα πάντα είχε το παιχνίδι ... και κατά μέτωπο μάχες και ένα κάρο προβοκάτσιες και φύτρες λαικού κινήματος και συσκέψεις κορυφής και συμφωνίες ανακωχής και παραβιάσεις της ανακωχής και εμπάργκο και "μάχες" για το φυσικό αέριο και απαγορεύσεις ΚΚ και μισθοφορικές φασιστικές ομάδες (... και απο την μεριά του Πούτιν παρακαλώ !!!) και ακραίο εθνικισμό και περήφανες λαικές φωνές και και και ...


   Ο Πούτιν ... διευθύνει αυτή την στιγμή το παιχνίδι των συμφερόντων της ρώσικης αστικής τάξης ... που καταλαβαίνει πως δεν διαθέτει στην δεδομένη φάση την απαραίτητη ισχύ για μιά κατά μέτωπο αναμέτρηση με τον δυτικό ιμπεριαλισμό ... ακόμα και σε συμμαχία με Κίνα, Ιράν και τα λοιπά BRICS. Αφενός δεν διαθέτει την απαιτούμενη ισχύ και αφετέρου οι επίδοξοι σύμμαχοι δεν έχουν καμμία διάθεση να σπάσουν αμετάκλητα όποιες σχέσεις έχουν μέχρι τώρα πετύχει με τους δυτικούς και να θυσιάσουν όσα πλεονεκτήματα έχουν κερδίζει (Κίνα, Ιράν). Ολοι αυτοί λοιπόν ελπίζουν στην διαμορφωμένη παγκόσμια κατάσταση της αμερικάνικης κυριαρχίας ... να πετύχουν καλύτερο μεράδι στην μοιρασιά.  Αυτός είναι ο ευσεβής πόθος τους ... αλλά η εξέλιξη της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης καθόλου δεν αποκλείει γενίκευση και αντιπαράθεση. 


   Η ρώσικη αστική τάξη δεν είναι καθόλου σίγουρη για το ότι ο Πούτιν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την διαδικασία ... και έχει ρίξει απο δίπλα του τον Μεντβέντεφ και προφανώς οι ρώσοι αστοί επεξεργάζονται και άλλες εναλλακτικές επιλογές. Ο Πούτιν καθόλου δεν φαίνεται να είναι ο παντοδύναμος "τσάρος" που θέλει να μας δείξει πως είναι. Ουτε η ρώσικη αστική τάξη είναι ένα συμπαγές μπλόκ συμφερόντων ... το κάθε τμήμα της στρέφεται εκεί που κάνει δουλειές. Μήπως δεν θα υπάρχουν τμήματα της ρώσικης αστικής τάξης ... που καλοβλέπουν τα απώτερα αμερικάνικα σχέδια ... διαμελισμού ακόμα και της σημερινής Ρωσίας (μετά το ανελέητο πετσόκομμα της ΕΣΣΔ) ??? 

Η ρώσικη αστική τάξη βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα. Να παλέψει την επερχόμενη πολιτική, οικονομική (και ίσως στρατιωτική) κλιμάκωση σαν εθνικά συμπαγής αστική τάξη ... ή να το σκορπίσει το χωριό και ότι αρπάξει ο κώλος του κάθε ρώσου καπιταλίστα ?? "Εθνική" αντίσταση της ρώσικης αστικής τάξης με το ρίσκο του αφανισμού σε μιά ακραία κλιμάκωση ... ή ο "επώδυνος" διαμελισμός για να σώσουν το τομάρι τους. Μήπως και στην Κίνα ... αποκλείεται να τεθούν τέτοια διλήμματα ?? Και ποιός μας εξασφαλίζει πως τα αμερικανάκια δεν θα αναγκασθούν να θέσουν παρόμοια διλήμματα και στην Ενωμένη Ευρώπη ... παρότι ακόμα το παλεύουν "ενωτικά" ?? Οι καταστάσεις θα γίνονται όλο και πιό έκρρυθμες. Διαμορφώνεται μιά κατάσταση στην οποία ο λαός ... θεωρητικά μπορεί να αναδειχθεί βασικός παίχτης, κάτι που δεν φαίνεται να είναι πιθανό για τις δυτικές κοινωνίες  στο μεσοπρόθεσμο μέλλον. Μιά κατάσταση ... λενινιστικού αδύναμου κρίκου της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας !!! 


   Με λίγα λόγια οι καπιταλιστές παγκόσμια, βρίσκονται σε μιά φάση "συνεννόησης" εν μέσω σκληρών ανταγωνισμών ... προσπαθώντας να ξεπεράσουν την κρίση χωρίς μεγάλες εντάσεις ... στα διαπραγματευτικά τραπέζια και στις μοιρασιές των περιφεριακών συγκρούσεων. Για την ώρα τους κανόνες του παιχνιδιού τους ορίζουν οι αμερικάνοι ... και όλοι οι άλλοι συμπεριφέρονται σαν να έχουν ... ξεκοκαλίσει τον Κάουτσκι !!! Ελπίζουν όλοι στο "ειρηνικό" ξεπέρασμα της κρίσης, στον "παγκόσμιο ειρηνικό" καπιταλισμό ... ενώ ξέρουν πως η καταστασή τους θεραπεύεται οριστικά με πόλεμο.      

   Ενα κρίσιμο πεδίο που συνδέει άμεσα την κατάσταση στην Ρωσία με τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό είναι και η Συρία. 


   Παραδοσιακά οι Ρώσοι είχαν σχέσεις με τους Ασαντ και διατηρούν βάσεις στα ΒΔ της χώρας (περιοχή της Latakia και στο λιμάνι Tartous). Ολη η γραμμή της Βόρειας Συρίας ... είναι σύνορα με την Τουρκία. Εκεί γίνεται της κακομοίρας. 
   Απο τα Δυτικά προς τα Ανατολικά ... ακριβώς δίπλα στην περιοχή των ρώσικων συμφερόντων αρχίζει περιοχή ελεγχόμενη απο την δυτικοθρεμμένη αντιπολίτευση ως το Χαλέπι. Οι πληθυσμοί της περιοχής είναι κυρίως Τουρκμένοι ... επομένως η Τουρκία τους βλέπει σαν ζώνη ζωτικών συμφερόντων της ... η συριακή αντιπολίτευση σαν κρίσιμη, ισχυρή της βάση ... και οι ισλαμοφασίστες (ISIS) σαν σύμμαχο-συγκοινωνούν δοχείο με την συριακή αντιπολίτευση όπως σε ολόκληρη την Συρία. Κάτι δηλαδή σαν τούρκοISIS. 
   Ακολουθεί μιά μαύρη ζώνη ελεγχόμενη απο τους ισλαμοφασίστες ... και αποτελεί το μεγάλο χωνί αμφίδρομης εποικοινωνίας με την Τουρκία του εκλογικά αναβαθμισμένου Ερντογάν. Απ΄αυτό το χωνί κυρίως γίνεται (όχι μόνο) το λαθρεμπόριο πετρελαίου που ελέγχει το ISIS και το εμπορεύεται σε συμφέρουσες τιμές με κάθε ενδιαφερόμενο ... ακόμα κι΄αν είναι στα χαρτιά "εχθρός". Οι κακές γλώσσες λένε πως και δικά μας λαθρεμπορικά φυντάνια ψωνίζουν απο εκεί. Ο υιός Ερντογάν ... φέρεται να είναι μέγας λαθρέμπορος αυτού του δρόμου. Ενα γεγονός με μεγάλη βαρύτητα είναι πως εκτός απο τα λαθρεμπορικά έσοδα του ISIS (εξοπλισμοί - κέρδη των δυτικών βιομηχανιών όπλων) ... είναι και ένας πολιορκιτικός κριός πίεσης των πετρελαιάδων της Ρωσίας ... που όσο πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου στενάζουν ανυπόφορα. Επίσης απο αυτό το χωνί ... περνάει ένα τεράστιο τμήμα των εξοπλισμών του ISIS.
   Ανατολικότερα είναι η κουρδική περιοχή ... που αποτελεί χοντρό πρόβλημα για την Τουρκία αλλά και για τον ISIS που εκεί έχει φάει τα μούτρα του αγρίως. 

Υιός Ερντογάν ... με δυό ισλαμοφασιστόφατσες. Δεν το έχω διασταυρώσει
.
   
   Στα τέλη Σεπτέμβρη του 2015 στα πλαίσια του ΟΗΕ οι Πούτιν και Ομπάμα ... συνέφαγαν και τα είπαν ένα χεράκι. Την επομένη ακριβώς άρχισαν οι ρώσικοι βομβαρδισμοί στην Συρία και λίγες μέρες μετά είχαμε μια ποιοτική κλιμάκωση με βομβαρδισμούς απο την Κασπία θάλασσα (χίλια χιλιόμετρα) !!! Οι διακηρύξεις του Πούτιν ήταν λάβρες κατά του εγκληματικού ISIS και άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν τα σενάρια χερσαίων επεμβάσεων. 
   Είχαμε δηλαδή μπροστά στα μάτια μας μιά φαινομενική σύγκλιση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ ... που μέχρι τότε βομβάρδιζαν στην περιοχή με την συνδρομή Γάλλων, Καναδών και Αυστραλών. Απο πρώτη ματιά μπορούμε να συμπεράνουμε ... πως οι Ρώσοι μπλέχτηκαν στις δουλειές των αμερικάνων ... χωρίς αυτοί να ενοχληθούν ιδιαίτερα και κυρίως να μην χρησιμοποιήσουν κανέναν απο τους δεκάδες τρόπους (απειλές) που έχουν λόγω της θέσης τους στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική πυραμίδα ... για να αποτρέψουν αυτή την εμπλοκή. Μιλημένα πράγματα !!!

Απο την συνάντηση στα τέλη Σεπτέμβρη
   Ομως μια τέτοια "συμμαχία" προσέγγισης με την ανοχή των αμερικάνων ... ενώ θα έπρεπε να ησυχάζει την παγκόσμια κοινότητα ... στην ουσία ήταν ένα νέο ποιοτικό στοχείο στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό που στην πράξη οξύνει τις αντιπαραθέσεις και κάνει την περιοχή να βρωμάει μπαρούτι. 
   Πρώτα-πρώτα η προσέγγιση αυτή ... αγρίεψε την Τουρκία ... που υπολογίζει με όχημα τον ISIS να ξεμπλέξει με το κουρδικό και να πατήσει πόδι στην μελλοντική συριακή-ιρακινή διευθέτηση (πετρέλαια της περιοχής, νερά της περιοχής, δρόμοι αγωγών, ελεγχόμενες ζώνες ασφαλείας προς το Ισραήλ και το Ιράν κλπ κλπ). Η παρεμβολή του ρώσικου παράγοντα είναι προφανές πως της χαλάει πολλούς υπολογισμούς. 
   Ο παράγοντας Ισραήλ για την ώρα παραμένει σιωπηλός ... αλλά σίγουρα έχει και αυτός παρόμοια μπερδέματα με την ρώσικη παρέμβαση ... Παλαιστινιακό, Λίβανος, Ιράν, τύχη της Συρίας και του Ασαντ, διευθέτηση Ιράκ. Αναλογικά ισχύει κάτι παρόμοιο και με τους άλλους παράγοντες της περιοχής ... όπως η Ιορδανία, τα αμερικανόδουλα καθεστώτα των σείχηδων της χερσονήσου και το διαμελισμένο ρημαδιό που άφησαν πίσω τους οι δυτικοί στην θέση του πρώην Ιράκ.  
   Είναι όμως γεγονός πως σε ένα τέτοιο καζάνι που κοχλάζει ... σαν της Μέσης Ανατολής ... τα αμερικανάκια δέχτηκαν την ρώσικη παρέμβαση. Γιατί άραγε ?? Είναι αναμφισβήτητο πως απο την εποχή των αραβικών ανοίξεων οι αμερικάνοι έχουν βάλει μπροστά την οριστική διευθέτηση της Μέσης Ανατολής. Απο τότε το ΚΚΕ φωνάζει και δείχνει το δάσος ... με τα σχέδια της "Μεγάλης Μέσης Ανατολής" που αφορούν τη διασφάλιση της πρόσβασης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων στις πηγές ενέργειας και στα νέα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, τον έλεγχο μιας μεγάλης περιοχής που αποτελεί «πέρασμα» για το εμπόριο και τις μεταφορές ... και όλοι κοιτάνε το δάχτυλο και τους τελετουργικούς αποκεφαλισμούς των βαρβάρων του ISIS. Του ισλαμοφασιστικού οργάνου που εξόπλισαν οι αμερικάνοι, οι ευρωπαίοι, το ΝΑΤΟ και όλοι οι ντόπιοι συμμαχοί τους ... με στόχο να ξεμπλέξουν με τον Ασαντ, τον κρατικό και στρατιωτικό του μηχανισμό, όπως επίσης και με τις αντιστάσεις του συριακού λαού ... για να προχωρήσουν τα σχεδιά τους για την δημιουργία της απολύτως ελεγχόμενης Μεγάλης Μέσης Ανατολής (... διασφάλιση της αστικής εξουσίας ... αλλαγή συνόρων όπου χρειάζεται, διαμόρφωση νέων κρατών. ...αστικός εκσυγχρονισμός των αστικών καθεστώτων της περιοχής).

   
   Ομως ... πέντε χρόνια τώρα στην Συρία ... τα έχουν βρεί μπαστούνια, γεγονός που επιβάλει αλλαγή τακτικής για την επιβολή των σχεδίων τους. Πρέπει να σημειώσουμε πως απο την αρχή της συριακής κρίσης ... Ρώσοι και Κινέζοι ... φάνηκαν αποφασισμένοι να μην χάσουν τόσο εύκολα τις ζώνες συμφερόντων τους όπως έγινε στην Λιβύη. Απο το σημείο που η συριακή κρίση φαινόταν να τελματώνει για τους δυτικούς ... άρχισαν να εξετάζονται διάφορα σενάρια σταδιακής αποχώρησης του Ασαντ μέσω μιας πολιτικής μεταβατικής φάσης. Αρχισαν δηλαδή οι δυτικοί να διευρευνούν και λύσεις που θα απαιτούσαν και λίγο νεράκι στο αρχικό τσαμπουκαλίδικο κρασί τους. Στην ουσία οι δυτικοί μετά απο αρκετά χρόνια βρήκαν μπροστά τους έναν λαό που τους ανάγκασε ... τουλάχιστον να αλλάξουν σχέδια. Εναν λαό που στήριξε τον Ασαντ παρά τα σοβαρά προβλήματα της διαχείρησης της αστικής εξουσίας ... πολέμησε τους ισλαμοφασίστες που εκμεταλλεύονταν αισχρά τον πλούτο της χώρας που διέλυαν ... αντιστάθηκαν !!! 
   Ομως αυτό δεν σημαίνει καθόλου πως ο Ασαντ και ο μηχανισμός του ... θα είναι αποδεκτό στοιχείο και μέρος της τελικής λύσης που θα θελήσουν να επιβάλλουν οι δυτικοί ... εκτός εαν υπογράψει "δηλώσεις μετανοίας και υποταγής". Το μέλλον του Ασαντ ... και απο την μεριά του συριακού λαού να το εξετάσεις (ένας λαός πολυδιασπασμένος, ματωμένος, τσακισμένος, τρομοκρατημένος  χωρίς μαζικό συνειδητοποιημένο κίνημα - άσχετα εαν τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει βήματα στην λαική οργάνωση - δέχεται εύκολα λύσεις που του επιβάλλονται χωρίς να έχει το κουράγιο να παλέψει οργανωμένα για το πραγματικό του συμφέρον) ... φαντάζει πολύ δυσοίωνο. Με λίγα λόγια ... ήδη ο Ασαντ φαίνεται πως είναι ένα καμμένο χαρτί για όλους ή το μελλοντικό ανδρείκελο των δυτικών.
   Παρόλα αυτά έχει διαμορφωθεί μιά κατάσταση ... η επίλυση της οποίας δεν μπορεί να προχωρήσει για το αμέσως επόμενο διάστημα χωρίς τον Ασαντ. Ποιός είναι εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να μιλήσει με τον Ασαντ και τον μηχανισμό εξουσίας στην Συρία ?? ... ποιός είναι εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να εγγυηθεί στον Ασαντ και στην κάστα του ορισμένα ελάχιστα απαιτούμενα για την διαδικασία αποχώρησής του ?? ποιός είναι εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να εγγυηθεί προς όλες τις πλευρές πως ο Ασαντ θα γίνει υπάκουο παιδάκι εαν για την υλοποίηση των σχεδίων των δυτικών αποφασισθεί πως πρέπει ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ?? ... ποιός είναι εκείνος ο παράγοντας που ελπίζουν πως μπορεί να "συσπειρώσει" γύρω του και κατ΄επέκταση να ελέγξει πολιτικά το τμήμα του συριακού λαού που αντιστάθηκε στους δυτικούς ?? ... ποιός είναι εκείνος ο παράγοντας που σε μιά τέτοια διαδικασία θα εξασφαλίσει παράλληλα στους δυτικούς την βασική υλοποίηση των σχεδίων τους χωρίς οδυνηρές υποχωρήσεις ?? ... ποιός είναι εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να καλμάρει και να δώσει εγγυήσεις σε έναν άλλο σοβαρό παίχτη της περιοχής που έχει λόγους να βλέπει με καχυποψία τα δυτικά σχέδια, δηλαδή το Ιράν ?? 
   Δεν είναι ο αμερικάνικος παράγοντας, δεν είναι κανένας δυτικός, δεν είναι κανένας γείτονας της Συρίας !!! 
   Είναι η Ρωσία !!!                   


   Η Ρωσία ... επεμβαίνει με την αμερικάνικη συγκατάθεση Ομπάμα ... ο οποίος παρεμπιπτόντως έχωσε τον Πούτιν στο παιχνίδι συμπεριφερόμενος στους δυτικούς συμμάχους ... σαν να είναι υπαλληλοί του. Ο Πούτιν στρέφεται ενάντια στο ISIS, δίνει πολύτιμες ανάσες στον στρατιωτικό μηχανισμό του "δαίμονα" Ασαντ και ενώ κοπανάει και τα συγκοινωνούντα με τον ISIS "δοχεία" της συριακής αντιπολίτευσης ... τα αμερικανάκια μαζί με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ... δεν βγάζουν άχνα. Ο Πούτιν ταυτόχρονα μιλάει με Ασαντ για διάφορα σενάρια (ποιός ξέρει ??) και παράλληλα με τους Ιρανούς ... γεγονότα που κάνουν τον Ερντογάν να σκυλιάζει βλέποντας τα σχεδιά του να μην παίρνουν την έγκριση των αμερικάνων για την νέα φάση. Ο Ερντογάν καταλαβαίνει πως στην νέα φάση - όσο το ISIS δεν μπορεί να τελειώσει την δουλειά και η χρησιμοτητά του περιορίζεται - οι Αμερικάνοι παρότι δεν έχουν αποφασίσει να εξοντώσουν οριστικά το ISIS ... έχουν αποφασίσει να περιορίσουν και να ρεγουλάρουν διαφορετικά την δράση του για την επόμενη φάση γεγονός που ακυρώνει σε σημαντικό βαθμό τους σχεδιασμούς της Τουρκίας. Μέσα σε όλο αυτό το μπλέξιμο οι Τούρκοι - με τις πλάτες του ΝΑΤΟ - αρχίζουν να παίζουν τα γνωστά παιχνιδάκια ... με γκρίζες ουδέτερες ζώνες, με αυθαίρετες μεταφορές συνόρων, με no flight ζώνες ... με στόχο να περιορίσουν όσο μπορούν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ρώσων και του κυβερνητικού στρατού. 
Με λίγα λόγια φαίνεται πως οι εξελίξεις  ανάγκασαν τους αμερικάνους να βάλουν στο παιχνίδι τους ρώσους απο τους οποίους σε τελευταία ανάλυση ... "αγοράζουν" στρατιωτικές επιχειρήσεις έναντι ανταλλαγμάτων. 

   Και τότε ... ΜΠΟΥΜ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ !!! Η ουσία είναι οτι ένα ιμπεριαλιστικό όργανο (ISIS με καθοδήγηση ή κάτω απο στραβά μάτια δεν έχει σημασία) ... χτύπησε τάχα ένα ιμπεριαλιστικό κέντρο ... σκοτώνοντας απλούς ανθρώπους. Τρομοκρατία στην Ευρώπη ... το όχημα για κάθε μορφής αυταρχισμό. Οταν βρίσκουμε παπά ... μας βολεύει να θάψουμε πέντε-έξι. Οι πρώτες απόψεις ... πως οι χερσαίες εισβολές είναι αναπότρεπτες. Κι΄όμως ... άμεσα βγήκε ο Ομπάμα και μας είπε πως δεν είναι απαραίτητες για την ώρα. Εκεί αρχίζει μιά νέα "προσέγγιση" της Ευρώπης (Γαλλία) με την Ρωσία. Στην Αττάλεια ... κάτω απο την μύτη του τούρκου ... ο Πούτιν αρχίζει να "τραγουδάει" για ένα κάρο χώρες που στηρίζουν το ISIS ... βομβαρδίζει και κάτι φάλαγγες με βυτιοφόρα ... καταστρέφει και ένα διυλιστήριο. Τούρκος έγινε ο τούρκος. Κάπως έτσι φτάσαμε στην κατάρριψη του ρώσικου Su-24. Προφανώς ο Ερντογάν δεν έχει τα άντερα να ρίξει το ρώσικο μαχητικό ... χωρίς την έγκριση του ΝΑΤΟ !!! Οτι σχέδια προσπαθεί να υλοποιήσει η Τουρκία ... δεν έχουν κανένα νόημα χωρίς την σύνδεσή της με το ΝΑΤΟ. Αλλο αυτό και άλλο ... να περιμένουμε μετά απο αυτό το περιστατικό την βέβαιη όξυνση και την έκρηξη ενός ρωσοτουρκικού πολέμου. Αυτό είναι αφέλεια. Οι αμερικάνοι έχουν μοιράσει ρόλους ... σαν σε υπαλλήλους ... και στους ρώσους και στους τούρκους. Με το να "επιτρέψουν" την κατάρριψη του Su-24 ... εγκλωβίζουν την Τουρκία σε μιά ακόμα αντιπαράθεση, αδυνατίζουν την θέση της και επομένως ελέγχουν αποτελεσματικότερα τις όποιες τούρκικες "πρωτοβουλίες" ... και ταυτόχρονα μετράνε τις ρώσικες αντιδράσεις, αναβαθμίζουν την συμμετοχή της Ρωσίας στο κόλπο και ταυτόχρονα την "δένουν" σε συναινετικές (δηλαδή στα αμερικάνικα μέτρα) λύσεις τόσο στην Συρία όσο και στην Ουκρανία. 

   Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες ... αλλά δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία σε μιά δήλωση του Πούτιν.
   "Θέλουν να κάνουν το ΝΑΤΟ να υπηρετεί την ISIS" !!!!! 
   Ποιος κύριε Πούτιν μας ?? ... οι κακοί Τούρκοι ... το καλό και αγγελικό ΝΑΤΟ ?? 

   Αυτά τα ολίγα για χωνέψουμε πως ... αντιιμπεριαλισμός δεν γίνεται απο ιμπεριαλιστές αλλά απο λαούς ΜΟΝΟ. Οι ιμπεριαλιστές ... ΜΟΝΟ την λεία μοιράζουν. Και όταν δεν μπορούν να τα βρούν στην μοιρασιά ή δεν υπάρχει αρκετή λεία ... δεν διστάζουν να βάλουν μπροστά τις κρεατομηχανές του πολέμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου