Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Όταν δικάζονται τα μαντρόσκυλα, τα παπαγαλάκια αποχρωματίζονται

Γράφει ο 2310net //στο ΑΤΕΧΝΩΣ
Η δίκη των δολοφόνων της χρυσής αυγής συνεχίζεται. Αυτές τις μέρες τα mainstream μίντια δεν έχαναν την ευκαιρία να μας ενημερώσουν για τις στυλιστικές επιλογές της κόρης του αρχιφύρερ, αφήνοντας στην άκρη κάθε τι σημαντικό εξελισσόταν εντός και εκτός του δικαστηρίου.
Τελείωσαν από καιρό οι αποκαλύψεις για το ρόλο και την ιδεολογία της χρυσής αυγής. Η έκλαμψη του βίντεο που έγινε viral λίγο πριν τις εκλογές ήταν ένας ρόγχος νομιμοποίησης της ναζιστικής βίας που ήρθε να επικυρωθεί με τις εκλογές.
Η δίκη των στελεχών της χρυσής αυγής τόσο καιρό έχει περάσει στο ντούκου. Η μόνη στιγμή που αξιώθηκαν τα ΜΜΕ να μας «ενημερώσουν» για τα τεκταινόμενα ήταν όταν η μητέρα του Παύλου Φύσσα πέταξε νερό στον δολοφόνο του παιδιού της.
fyssa

Τότε είδαμε τίτλους όπως: «Μπουκάλι με νερό πέταξε η μητέρα του Φύσσα». Ακούσαμε εύσημα για την πρόεδρο του δικαστηρίου, είδαμε να παίζουν φωτογραφίες από τη δίκη και διαβάσαμε σχόλια που σχεδόν καταδίκαζαν τη «βία» της μητέρας του Παύλου Φύσσα.
Η ναζιστική αηδία δεν φωλιάζει μόνο στα τουιτ ενός γελοίου ναζί που τυχαίνει να εργάζεται στη γενική γραμματεία ενημέρωσης, αλλά και στα κανάλια των εφοπλιστών, των κατασκευαστών, των «υγιών» επιχειρηματιών που αξιοποιούν τους φουσκωτούς μαχαιροβγάλτες για τα δικά τους συμφέροντα, πουλώντας σου πατρίδα και έθνος.
Οι ίδιοι που ακριβοπληρώνουν τα παπαγαλάκια τους, ρίχνουν κι ένα κόκκαλο στα εκπαιδευμένα μαντρόσκυλα για να φτάσουν όπου δεν φτάνουν τα μικρόφωνα κι οι πένες των καθωσπρέπει δημοσιογράφων.
Τα παπαγαλάκια αυτά χάνουν το χρώμα τους. Προσαρμόζονται στο μαύρο του φασισμού, στο μαύρο του συστήματος που είναι το ίδιο, είτε ως υγιής επιχειρηματικότητα είτε ως μαύρος φασισμός.
Το μπουκάλι με το νερό που πέταξε στον δολοφόνο Ρουπακιά έχει πάνω τα αποτυπώματα όλων των κατά καιρούς θυμάτων του φασισμού. Έχει πάνω του τα αποτυπώματα τιμής όσων δίνουν κάθε μέρα τη μάχη ενάντια στο φασισμό, όσων σκοτώθηκαν παλεύοντάς τον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου