Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

"Ο Koυτσούμπας έχει μέτωπο ... κατά Λα.Εν. "






Εχοντας ακούσει κάποιος και διαβάσει ολες τις ομιλίες και συνεντεύξεις του ΓΓ θα απορρήσει με το μόνιμο σχεδόν μοτίβο  που ξεκινουν κανάλια και εφημερίδες τα ρεπορτάζ τους για το ΚΚΕ . 

-"Στην χ-ψ-ζ περιοχη μίλησε ο ΓΓ του ΚΚΕ και η ομιλία του επικεντρώθηκε κυριως σε βολές κατα ΛΑΕ και Λαφαζανη " .....

-" Με κύριο βάρος της επίθεσης του κατα του Π.Λαφαζάνη και της Λαικης Ενοτητας πραγματοποιήθηκε στο (ταδε σημείο) η ομιλια του Δ.Κουτσούμπα " ....

ακολουθουν και ορισμένα επιλεκτικά αποσμάσματα για του λόγου το αληθές (?) 


Το ιδιο και στα πάνελ των καναλιών ! Τα θέματα στα οποία επικεντρώνονται οι "δημοσιογράφοι" οταν ερχεται η σειρά των εκπροσώπων του ΚΚΕ ειναι τα εξης : ....ο Πι.Λαφ και κατα ποσο θα πάθει "ζημιά " το ΚΚΕ ,πόσο "φοβάται " και ποσο "τρέμει" το κόμμα τον "οδοστρωτήρα" αυτόν και τον "ογκόλιθο" της πολιτικής ...Το οτι το ΚΚΕ ήταν καταλύτης στα τελευταία χρόνια των εξελίξεων στο κίνημα (ακομα και μεσα στο κατακαλοκαιρο κινητοποίησε χιλιάδες λαού κατα του Γ μνημονιου Τσίπρα )  ,το οτι προέβλεψε με "μαθηματική ακρίβεια " τα πάντα ,το οτι εχει την μοναδική πρόταση εντελώς διαφορετική απο ολο το αλλο αστικό σκυλολόι δεν φαίνεται να "συγκινεί" αυτά τα παπαγαλάκια των καναλαρχών και των κομματικών σωλήνων ...Ή μάλλον για την ακρίβεια ΑΥΤΟ επιδιώκουν : Να αποπροσανατολίσουν τον θεατή απο αυτά και να διαστρεβλώσουν γκεμπελίστικα την τακτική και την στρατηγικη του κόμματος,να κρύψουν κάτω απο "αυριανιές","λαφαζανιές"και "παλαιοπασοκιές"  τις θέσεις του .Στην κυριολεξία οι συντροφοί μας  που βρίσκονται σ αυτά τα πάνελ κάνουν τεράστιο αγώνα να παρακάμψουν τον αποπροσανατολισμό ,τις διακοπές ,τις παρεμβολές ,τις παρεμβάσεις και να μπορέσουν να πούν δυο λόγια ουσίας απο το πρόγραμμα και την πολιτική του κόμματος . . Αρχίζει πλέον και τους παίρνει χαμπάρι και ο πιο αδαής περι πολιτικών θεατής 

Στην τελευταία ομιλία του ΓΓ στο Θησείο στην συγκέντρωση της ΚΝΕ   (ΕΔΩ ) καταγράψαμε απο περιέργεια τα δυο σημεία της ομιλίας που αναφέρονταν στην ΛαΕν και εναν αλλο "βαστάζο" του συστήματος τους Ναζιστές της ΧΑ .Το υπόλοιπο 80 % της ομιλίας ηταν ανάλυση της κατάστασης ,αποκάλυψη του ρόλου της απελθούσας κυβέρνησης και των προηγούμενων και η προοπτική της πρότασης του ΚΚΕ για εξοδο απο την κρίση .


Για ΠιΛαφ και λοιπούς "ριζοσπάστες ": 


Αυτά τα "έργα και ημέρες" δεν έχουν μόνο την υπογραφή Τσίπρα.
Έχουν και τις υπογραφές του Λαφαζάνη, του Στρατούλη και των υπολοίπων που τώρα που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, η λεγόμενη Λαϊκή Ενότητα έδινε το απαραίτητο "αριστερό" άλλοθι στην κυβέρνηση, ήταν το όχημα μέσα στην κυβέρνηση για να σέρνει το ριζοσπαστισμό του κινήματος, τη θέληση του λαού και της νεολαίας για να απαλλαγεί από τα μνημόνια, στην ενσωμάτωση, στον παροπλισμό, στην αγωνιστική καθυστέρηση, δίνοντας όλη την ευκαιρία να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα και βγήκε μετά να μας πει ότι "είδε το φως το αληθινό" μόνο όταν η κυβέρνηση αποφάσισε τις εκλογές…
Δυστυχώς, βγαίνουν με περίσσιο θράσος να ζητήσουν την ψήφο των αριστερών, των ριζοσπαστών, της νεολαίας, των αγωνιστών, για να μας προτείνουν πάλι την ίδια εκδοχή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που πλέον δοκιμάσαμε στην πλάτη μας, να σκορπίσουν ξανά ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες σε μια αποτυχημένη πολιτική πρόταση και στρατηγική για τη διέξοδο από την κρίση.

Για τους Ναζιστές : 

Να μην πιάσει τόπο το ρατσιστικό δηλητήριο που βρήκαν ευκαιρία να ρίξουν πάλι οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Οι θέσεις και πολύ περισσότερο οι πράξεις της Χρυσής Αυγής για την ανεργία και τους ανέργους αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια οργάνωση του κεφαλαίου, για μαντρόσκυλο των αφεντικών.
Τι κάνουν; Ανοίγουν δουλεμπορικά γραφεία.
Φακελώνουν Έλληνες ανέργους, τους πουλάνε με 18 ευρώ μεροκάματο σε επιχειρηματίες με τους οποίους έχουν σχέσεις.
Όπως τους εφοπλιστές, για τους οποίους με Ερωτήσεις στη Βουλή ζητούσαν περισσότερες φοροαπαλλαγές.
Αυτοί είναι οι φίλοι των ναζί. Οι εφοπλιστές, που πρώτοι αξιοποίησαν πάμφθηνους αλλοδαπούς εργάτες για να απολύσουν Έλληνες ναυτεργάτες που είχαν συγκροτημένα δικαιώματα.
Όπως τους εργολάβους της Ζώνης. Γιατί αυτοί θέλουν να πέσουν τα μεροκάματα. Κανονικό γραφείο εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών, δηλαδή…
Παλιότερα είχαν προτείνει να δουλεύουν οι άνεργοι στο Δημόσιο για 12 ευρώ.
Όταν μιλάνε για την ανεργία, δε μιλάνε για προστασία των ανέργων, αλλά για νέα κίνητρα -φοροαπαλλαγές, απαλλαγές και επιδοτήσεις- στα αφεντικά.
Η ναζιστική Χρυσή Αυγή εχθρεύεται ό,τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα της νεολαίας, γιατί είναι δύναμη των εκμεταλλευτών.
Τώρα χρησιμοποιούν ξανά τη δημαγωγία, χαρακτηριστικό των φασιστικών οργανώσεων, την "αντιμνημονιακή ρητορεία" μπας και κρύψουν ότι είναι τσιράκια των αφεντικών.
Πρόσφατα οι φασίστες έκαναν στη Βουλή Επερωτήσεις με αφορμή τα capital controls.
Και βέβαια πάλι για τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων ήταν η Ερώτησή τους. Τι κι αν οργίασε η εργοδοσία με υποχρεωτικές άδειες, με απληρωσιά, με εργοδοτική τρομοκρατία; Οι φασίστες στο μόνιμο χαβά τους. Μη χάσουν κάνα cent οι μεγάλες εξαγωγικές εταιρείες και τα λαμόγια που υπηρετούν...
Να μην της επιτρέψει η νεολαία να εμφανίζεται σαν "δύναμη αντιμνημονιακή". Είναι σάρκα από τη σάρκα του συστήματος…

Παρομοια  περίπου ειναι η "αναλογία " και η "ποσόστωση" σε κάθε ομιλία οχι μόνο του ΓΓ αλλά κάθε στελέχους ή βουλευτή του κόμματος .Αυτο βεβαια δεν σημαίνει κάτι ουσιαστικό (εξαρτάται τι λες για κάποιο θέμα και οχι τα πόσα λες ) αλλα καταρρίπτει την σπέκουλα εντυπώσεων των ΜΜΕ περι ..."επικέντρωσης " .

2 σχόλια:

  1. Σήμερα ειναι η πρωτη φορα στα τελευταία 5 χρονια που η τηλεόραση της Ζούγκλα, εξαφάνισε κυριολεκτικά το ΠΑΜΕ.

    Ουτε μια αναφορά ενώ η κάμερα τους καλυμμένη στους 20 του Λαφαζανη με σημαίες.

    Οταν ο εχθρός θεωρεί αναγκαία την εξαφάνιση της εικόνας σου, τότε εσυ κάπου κανεις σοβαρό λάθος οταν το αμελείς συνεχώς.

    Η εσυ η ο εχθρός κανει λάθος.
    Αν ο σκοπός του συλλαλητηρίου ειναι μονο οι διαδηλωτές τότε εχει καλώς.
    Αν ομως το ίδιο σοβαρή ειναι και προβολή του στα υπόλοιπα λαϊκά στρωματα τότε υπαρχει σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η διαδηλωση του ΠΑΜΕ σημερα ηταν μεγαλειωδης και με δεδομενο οτι αρκετος κοσμος ενημερωνεται πλεοβν διαδυκτιακα παρα τηλεοπτικα ολο και καποιοι θα το ειδαν παραπανω σε αλλα δικτυα απο του Ζουγκλα ...Απο την αλλη ο αγωνας στα ΜΜΕ μοιαζει και ειναι ισως ανισος ,αν και το πορταλ ειναι ΟΠΛΟ καλο .. ΑΛΛΑ πραγματα μετρανε πλεον για το κινημα ,η συμμετοχη στις πορειες να ειναι ολο και πιο μαζικη (γινεται σοβαρη δουλεια και κουβεντα εκει ) ,ολο και καποιο συνδικατο να βγαινει απο το καδρο των εργοδοτικων ,ολο και καποιο ΕΚ να το γυρνας στο ταξικο ...ΕΚΕΙ ειναι το ζουμι συντροφε ...κι εκει θελει επιμονη ,υπομονη και αταλαντευτη στοχευση ...μονο που αυτα δεν φαινονται αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή