Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ...ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ







Mετά απο μια τετράμηνη ψυχοφθόρο και άκρως αγχωτική για τον λαό διαδικασία ,με τα ταξίδια να παίρνουν και να δίνουν ,με τα γιουρογκρουπ να διαδέχονται με ταχύτητα φωτός το ένα το άλλο ,με την "λύση" να έρχεται και μετά να χάνεται και φτου κι απο την αρχή ,με την κυβέρνηση να δίνει την εντύπωση οτι την μια βασανίζεται σκληρά στα μπουντρούμια των γιουρογκρουπ (φάλαγγα , μαρτύρια σταγόνας ,μαστιγώσεις) και την άλλη να σηκώνεται σαν τον φοίνικα ,να ανασταίνεται και να λέγει ενα περήφανο και αντιστασιακό ΟΧΙ (ως την επόμενη έγκλειση της στο μπουντρούμι) , φτάνουμε στην πολυπόθητη "συμφωνία" !! 

Η κυβέρνηση καταθέτει ("αναγκαστικά" ...τι άλλο να κάνει;) μια πρόταση 47 σελίδων (που μετά έγιναν 80 για να καταλήξουν 10 ) με την οποία  κάνει την ανάγκη φιλοτιμία ,σφίγγει την καρδιά της πέτρα! Αυτή (η περήφανη κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστερά) τα μνημόνια ήθελε να σκίσει -όχι έτσι βέβαια που της είπαν οι κομμουνιστές ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ- αλλά με τρόπο συμβατό με το σαβουαρ βιβρ των αγορών (σικ! ) .Αυτή - η κακομοίρα- να αντισταθεί προσπάθησε ,"έδωσε μάχες",υπέστη τα πάνδεινα στα κρεματόρια των brussells , άντεξε ως νέος Προμηθεύς ...αλλά έπρεπε να κάνει "αναγκαστικές υποχωρήσεις" ...Και μην φανταστείς αναγνώστη μου , "αντιμνημονιακια" κάργα παραμενει στο βαθος , μην κοιτας  που τα δικα της μετρα ηταν ΜΟΝΟ 8 δις !  



Με αυτη την πρόταση της κυβερνησης στους "θεσμους" -και στο διαστημα που την "μελετουσαν" αυτοι -... και τα δυο μερη των διαπραγματευσεων μετρησαν αντιδρασεις .Οχι των αγορων ,αλλα εδω εσωτερικα , του λαου ! Γιατι το θεμα δεν ηταν και δεν ειναι η ψηφιση ή οχι ενος νεου μνημονιου αλλα ΠΩΣ θα το περασουν  αυτο στην κοινωνια ,ΠΩΣ το εφαρμοζουν με τις λιγοτερες λαικες αντιδρασεις .Ετσι αφου για 5 χρονια με το κνουτο ,την καταστολη , τις πλατες που βαλαν οι συμβιβασμενες συνδικαλιστικες ηγεσιες και τα κομματα και κομματιδια τους να σιγονταρουν ...με τα ΜΜΕ απο κοντα να πιπιλανε νυχτα μερα τρομοκρατια ,καταφεραν και περασαν τα προηγουμενα μετρα,... παρολα αυτα ο λαος υποδεχτηκε με αγανακτιση ΚΑΙ  το μνημονιο -Τσιπρα ! 
Αγανακτιση που φανηκε απο το εσωτερικο του Συριζα μια και αναγκαστηκαν σειρα στελεχων ,βουλευτων ,Υπουργων του κλπ -απειχωντας κοινωνικες αντιδρασεις -να παιξουν το παιχνιδακι των "ανταρτων" ,των "διαφωνουντων" .Ενα παιχνιδακι ομως χιλιοπαιγμενο και ηδη  βαρετο για τον λαο μας απο παλια ...νισαφι.Ολα δειχνουν οτι ακομα και αν περναγαν απο την Βουλη τα μετρα ,στην κοινωνια θα βγαζαν το κακο σπυρι να τα περασουν ,το εργατικο και λαικο κινημα αργα ή γρηγορα θα τα διελυε σαν χαρτινο πυργο .

Τοτε εφευρεθει το grande-colpo . 
Ερχεται η απαντηση-καρμανιολα των "θεσμων" (και μαλιστα με ρητο τροπο the game is over) με μετρα απειρως πιο σκληρα απο οτι εχει ζητηθει ποτε απο χωρα .Μετρα που ουτε πεθαμενος δεν θα δεχοταν ..Η πασα στην κυβερνηση τωρα λοιπον . Δηθεν θηγμενη ,δηθεν σαν χηρα στο κρεββατι ,δηθεν "ανταρτισα καπετανησα" κανει μια νεα "περηφανη " κινηση "κοντρα" στους "εκβιαστες" ,ως νεος Σαμουηλ στο Κουγκι "αναβει το φυτιλι" ..."ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΡΕ " ...να μαθουν οι κακοι θεσμοι ...αμε 


Ασχετα αν τα μετρα διερρευσαν αρχικα και οχι ανακοινωθηκαν επισημα ,(οπως και τα αλλα της κυβερνησης) ο λαος τα εμαθε γιατι ΕΠΡΕΠΕ να τα μαθει .(Χωρις πλακα τρια ΝΑΙ εχω σιγουρα σε ολη την επικρατεια την αλλη Κυριακη : Του Αδωνη λογω βλακειας ,του Κυριακου Μητσοτακη λογω υπαλληλικης σχεσης με τις αγορες και του Πορτοσαλτε  για να μεινει Νευροκωπι  ) 
Γιατι μπηκαν λοιπον σε δημοψηφισμα (αρον αρον -πριν καθαρογραφουν ακομα) απο την κυβερνηση μετρα που σιγουρα θα καταψηφιστουν ? Μα γιατι οι καλοι επιθετικοι φαινονται στο ενα -δυο ! 
Σου λένε τούτοι εδώ ΔΕΝ υπαρχει περίπτωση να ψηφίσουν ΝΑΙ  -περαν των τριων που προειπα - το ΟΧΙ θα χτυπήσει απίθανα ποσοστά ....τότε θα κάνουμε πως τρομάξαμε οι "θεσμοι" και θα τους ανακοινώσουμε οτι "εντάξει παιδια ,κάνουμε κι εμεις την Βρυξελιώτικη καρδιά μας πέτρα και δεχόμαστε την δική σας πρόταση των 8 (μονο καλε ,να τ αφησω?) ΔΙΣ " 

Νικη θα πανηγυρίζει η κυβέρνηση ...φτηνα την γλυτωσαμε θα λεει ο λαος ...αχ μειναμε τελικα Ευρωπη ....αλλα στην πραξη : 
1) θα εχει φανει οτι η κυβέρνηση "αντιστάθηκε" (αρα εχουμε εμμεση στηριξη της ) 
2) ο λαος και το λαικο-εργατικο κινημα θα εχει καταστει ΣΥΝΕΝΟΧΟ ,αρα αδρανες
3) θα ειναι το πρωτο μνημονιο με την λαικη βουλα 
4) θα εχει δεθει χειροποδαρα ο λαος και η χωρα για πολλα χρονια στο αρμα τους 

Τεραστια "επιτυχια" κυβερνησης και θεσμων να εχουν καταστήσει τον λαο συνένοχο ,με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της συνενοχης την αδρανοποίηση του εργατικού κινήματος !

Εκει ομως που παιζαν καλα το ενα δυο ...κυβερνηση -θεσμοι ...θεσμοι - κυβερνηση ...τσουπ ! 
Ενας αμυντικος που ξερει δεκα κανταρια μπαλλα περισσοτερη απο Πουγιολ- Μανωλά -θείο  και τον Καφού μαζι ,με ενα τακλιν τους κλέβει την μπάλλα ....Οχι μόνο την πρόταση- μαϊμού των δανειστών σε δημοψήφισμα ρε μάγκες αλλά και την δικιά σας !!! 

ΕΤΣΙ ΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ  ...και αρχίζει ο Λαός την επίθεσή του 


1 σχόλιο:

  1. Θα αφήσουν και τον κόσμο λίγες μέρες χωρίς ρευστό γιατί πλέον δεν φτάνει η επικοινωνιακή τρομοκρατία μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Πόσο χωμένο είναι το αμέρικα σε αυτό το παιχνίδι θα το μάθουμε όταν θα είναι αργά. Μην είναι πολύ αργά μόνο φοβάμαι και το αντίτιμο αυτής της πληροφορίας είναι το αίμα.gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή