Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η Ευρωχήνα κλωσσάει και αυγά ...φιδιών






«Φεστιβάλ δημοκρατίας» στη Δανία με προσκεκλημένους τη ΧΑ κι άλλους Ευρωπαίους φασίστες. Εχει καθιερωθεί εδώ και κάποια χρόνια η διεξαγωγή, στα μέσα του Ιούνη, του αποκαλούμενου «Φεστιβάλ της δημοκρατίας», στο γραφικό νησί Bornholm, όπου συναντώνται αντιπροσωπείες κομμάτων, εργατικών ομοσπονδιών, ΜΚΟ και άλλων οργανώσεων, με σκοπό να δηλώσουν την πίστη τους στην αστική δημοκρατία και να προβάλουν σαν μονόδρομο τον κοινωνικό διάλογο, την ταξική συνεργασία και τη συναίνεση.
Σε αυτό το Φεστιβάλ, εδραιώνεται η άποψη ότι όλοι, παρά τις όποιες διαφωνίες, έχουμε κοινό στόχο την αστική δημοκρατία, πρακτικές δηλαδή που συμβάλλουν στην εδραίωση της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος και τον εγκλωβισμό του εργατικού κινήματος στους στόχους του.
Για τη φετινή χρονιά, δήλωσε συμμετοχή και το φασιστικό Κόμμα των Δανών, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει μια συζήτηση για τον εθνικισμό και θα καλέσει εκπροσώπους από εθνικιστικά, ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών τον γνωστό Ολλανδό ρατσιστή και αντιμουσουλμάνο Βίλντερς και τον Γ. Επιτήδειο, ευρωβουλευτή της εγκληματικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
***
Το γεγονός αυτό πήρε μεγάλη προβολή στα δανέζικα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και διάφοροι κύκλοι και μηχανισμοί επιχειρούν πολύμορφα να διαμορφώσουν κλίμα ανοχής στις φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις. Η σοσιαλδημοκράτισσα δήμαρχος του νησιού Winni Grosbοll δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν από το νησί μας, είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις... Οσο οι απόψεις είναι εντός της ισχύουσας νομοθεσίας και δεν προκαλούνται προσβολές, είναι δύσκολο να αρνηθείς κάποιες ιδέες σ' ένα δημοκρατικό διάλογο».
Αξιοσημείωτη ακόμα είναι η στάση της εκπροσώπου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σέκιτς, που, ενώ στην αρχή φώναζε ότι πρέπει να τους απαγορευτεί το δικαίωμα συμμετοχής, μετά δήλωσε συμμετοχή σε ντιμπέιτ μαζί τους, για να υπερασπιστεί, όπως ισχυρίστηκε, «τις δημοκρατικές αξίες».
Ετσι, το αποκαλούμενο «Φεστιβάλ της δημοκρατίας», που θα γίνει 11 με 14 Ιούνη, θα επιβεβαιώσει το προφανές ότι οι φασιστικές οργανώσεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος και οι σοσιαλδημοκράτες δύναμη (όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά), που συμβάλλει στη διαμόρφωση κλίματος ανοχής, που ανοίγει το δρόμο στα φασιστοειδή.
***
Το αστικό σύστημα αξιοποιεί τους φασίστες ποικιλόμορφα, για να καλλιεργείται ο φόβος, να εντείνεται ο αντικομμουνισμός και η εχθρότητα στην ταξική πάλη, για να εγκλωβίζονται τα λαϊκά στρώματα στην αστική διαχείριση, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Με το παράδειγμα του «Φεστιβάλ» στη Δανία και τη στάση των κομμάτων, μπορούν να βγουν συμπεράσματα χρήσιμα για την πάλη των λαών, ώστε να ενταθεί ο αγώνας για την απομόνωση των ναζιστικών - εγκληματικών οργανώσεων και του συστήματος που τις γεννάει.


Γκεόργκυ Ζούκωφ : Ενδιαφέρον θα είχε αν θα παραβρεθεί και  η Ν.Συριζα ! Πραγμα διόλου απίθανο βέβαια γιατι στο "φεστιβαλ της πρέζας " στο Συνταγμα ο "συνεορτασμός" με  φασίστες δεν την  χάλασε, βλ.( fadomduck2 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου