Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Οι μεγάλες προσδοκίες και τα μαντάτα απ' τη Βραζιλία

Πολιτικές λιτότητας εξήγγειλε η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ
Θα περιστείλει τις δημόσιες δαπάνες

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα περιστείλει τις δημόσιες δαπάνες προκειμένου να επιτρέψει στην οικονομία να αναπτυχθεί ξανά, αλλά θα το πράξει με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τους πολίτες, εξήγγειλε η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ κατά την ομιλία της μετά την ανάληψη των καθηκόντων της για τη δεύτερή της θητεία ενώπιον του Κογκρέσου.

«Θα αποδείξουμε ότι είναι εφικτό να προχωρήσουμε σε δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς να ακυρώσουμε δικαιώματα ή να αθετήσουμε δεσμεύσεις που έχουμε κάνει στο παρελθόν», υποστήριξε η Ρουσέφ στην ομιλία της μετά την ορκωμοσία της.

«Περισσότερο από τον καθένα, γνωρίζω ότι η Βραζιλία χρειάζεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Τα πρώτα βήματα αυτού του ταξιδιού (θα) είναι το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών, η αύξηση της εσωτερικής αποταμίευσης, ητόνωση των επενδύσεων και η αύξηση της παραγωγικότητας», διευκρίνισε η πρόεδρος της Βραζιλίας.

Μετά την επανεκλογή της τον Οκτώβριο η 67χρονη Ρουσέφ κατέστησε σαφές ότι θα απομακρυνθεί από τις αριστερές, παρεμβατικές πολιτικές που άσκησε στην προηγούμενη θητεία της, συνεχίζοντας αυτές του προκατόχου της.

Οι πολιτικές αυτές, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, συνέβαλαν στη φυγή των επενδυτών και την επιβράδυνση της ως πρόσφατα αναπτυσσόμενης με ταχείς ρυθμούς οικονομίας της Βραζιλίας.

Το Βήμα

Αν και όταν επανέλθει σε λειτουργία ο ιστότοπος της "Αυγής" (προς το παρόν δεν δουλεύει ούτε ο κανονικός, ούτε το αρχείο), διαβάστε:

Μεγάλες προσδοκίες από τις νίκες Ρούσεφ Βάσκες στη Λατινική Αμερική

Συγχαρητήρια επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην Ντίλμα Ρούσεφ

Ό,τι δεν κατανοεί η Μέρκελ το κατανοούν Ρούσεφ, Κίρχνερ



αποleninreloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου