Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Σαν οργανώνεται ο εργάτης , τρόμος τις πιάνει τις "σκουριές"...






    Η δίμηνη καμπάνια, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, που κορυφώνεται με το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, ήρθε να απαντήσει σε δύο κύρια και αποφασιστικής σημασίας ζητήματα. Από τη μια, στις εντεινόμενες προσπάθειες της συγκυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ να πειστούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να αποδεχτούν τα μέτρα και να περιορίσουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους, αποδεχόμενοι να ζουν με ψίχουλα ως κάτι μοιραίο και φυσιολογικό. Από την άλλη, να αναδειχτεί ότι δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, ότι μπορούμε, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας, να ανακόψουμε την επίθεση, να έχουμε κατακτήσεις.

    Διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο αιτημάτων που απαντά στις άμεσες ανάγκες ανακούφισης αλλά και γενικότερα που αφορούν όλους, συγκροτώντας ένα μεγάλο ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο, ικανό να επαναφέρει στο προσκήνιο, σε πρωταγωνιστικό ρόλο τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις. Παράλληλα, η ενιαία δράση στον ίδιο χρόνο με κοινό πλαίσιο, ισχυροποιεί την παρέμβαση των συνδικάτων και των λαϊκών φορέων, συμβάλλει στη λύση προβλημάτων, στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της δράσης τους.

    Η μεγάλη απήχηση της πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ έχει ανησυχήσει τις ηγεσίες του νέου και παλιού κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού, που βαφτίζουν το συλλαλητήριο «κομματικό». Αγνοούν τάχα οι κλακαδόροι της υποταγής και της ενσωμάτωσης, που με τις θέσεις και τη στάση τους θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε οπαδούς της ΜΕΤΑ-θάνατο δικαίωσης, ότι 745 (880 σημερα 25/10) συνδικάτα και λαϊκοί φορείς έχουν ενώσει τη φωνή και τη δράση τους για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, έτσι αντιλαμβάνονται την αυτοτέλεια της λειτουργίας των συνδικάτων και κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια; Εμείς απαντάμε με την πράξη και τη δράση μας. Τα αιτήματα που ενώνουν τους εργαζόμενους ανοίγουν προοπτική στην πάλη μας για ανατροπή της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής. Τώρα, με μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα ανεβάζουμε στροφές, κλιμακώνουμε την πάλη μας και είναι αυτή η προοπτική της πρωτοβουλίας μας. Σ' αυτήν τη μάχη χωράνε όλοι και αφορά όλους.

     Είναι ώρα ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 1η Νοέμβρη στις 12 μ. στο Σύνταγμα, συμβάλλοντας με τη δράση και τη συμμετοχή τους να αποτελέσει το συλλογικό και αποφασιστικό βήμα στη διεκδίκηση ζωής με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γιώργος ΜΠΟΥΛΟΥΓΑΡΗΣ
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, πρόεδρος Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ




Η 1η Νοεμβρη ειναι η αφετηρια οχι το τερμα ! Ο τιτανιος αγωνας που εγινε και συνεχίζεται για την προετοιμασια και την επιτυχια της Πανελλαδικης Συγκεντρωσης δεν μπορει να γινει κατανοητος απο ανθρώπους μακρυά απο το εργατικό κίνημα  που απο τον καναπε τους περιμενουν τα ........"κουπονια φαγητου" του ΣΥΡΙΖΑ για να πανηγυρισουν .
Οι εργατες ως χτες φοβοντουσαν ,βραζοντας ομως μεσα τους απο οργη .
Τωρα η οργη τους γινεται μερα τη μερα ΑΠΟΦΑΣΗ και συνειδητοποιηση της συλλογικης τους δυναμης .Εδω ομως συμβαινει κατι "περιεργο" ........

.ΠΟΛΕΜΑΝΕ μετα μανιας ενα συλλαλητηριο που γινεται ΚΑΤΑ κι ΕΝΑΝΤΙΑ σ αυτην την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην οποια "υποτιθεται" οτι ειναι ΕΝΑΝΤΙΑ και οι ιδιοι  !!! .... Το απαξιωνουν ,το λοιδωρουν ,το υποβαθμιζουν ,διαστρευλωνουν το νοημα του ,το διαβαλλουν λεγοντας το Κομματικο !

Γιατι αραγε ? Απλα για μικροκομματικες σκοπιμοτητες ,πχ φοβαστε μηπως προσποριστει οφελη ο Διοργανωτης ?

Ή μηπως για κατι βαθυτερο που ακομα κι ο κοσμος σας το εχει τουμπανο και καθαρο ? 

ΟΤΙ αυτη η πολιτικη ειναι και ΔΙΚΗ ΣΑΣ ,οτι ΦΟΒΑΣΤΕ πως αυτη η πολιτικη (η Ευρωπαικη) κινδυνευει απο ενα ρωμαλεο και δυνατο εργατικο κινημα ....ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ !ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ !

Και αυτο γιατι ΕΧΕΤΕ βαλει πλατες  ακριβως για να περασουν αυτες οι ανατροπες ,απο παλια ακομα ,απο το Μααστριχτ !
ΕΧΕΤΕ επενδυσει ιδρωτα και φουμαρα μπολικα για να την δεχτει εδω και χρονια το εργ.κινημα !,
ΕΧΕΤΕ ιδρώσει να περασουν  μερικες απασχολησεις ,ενοικιασεις εργαζομενων ,στειτς κλπ,...

χλιμιντρατε λοιπον τωρα γιατι βλεπετε την ΤΟΥΜΠΑ που ερχεται στα συνδικατα ,την ταξικη στροφη ....

χλιμιντρατε γιατι τρέμετε οτι το εργατικο κινημα θα γκρεμισει ΑΥΤΗΝ ακριβως την πολιτικη που με τοσο κοπο χτισατε με τα συνεταιρακια σας ,μαζι ,ομου και ανταμα ,ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ -ΑΠ και λιμά τοσα χρονια αδρανοποιωντας το !!!

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ,ΣΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ,ΚΑΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΑΣ ΞΩΠΕΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ...θα μεινετε η παρεουλα της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να μετρατε τις καφετεριες στο Πεδιο του Αρεως

Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ "ΨΙΧΟΥΛΑΚΙΑ ΣΑΣ" ,ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ 

Γκεόρκυ Ζούκωφ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου