Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μη «Καρτεράτε» να λυγίσουμε...



Στη μακρόχρονη πορεία αγώνων και θυσιών του, το ΚΚΕ είχε πάντα να αντιμετωπίσει «Πάγκαλους» και «Καρτερούς» που το πολεμούσαν με λύσσα, αξιοποιώντας  ό,τι πιο βρώμικο και αποτελεσματικό διέθετε το οπλοστάσιο της άρχουσας τάξης: την αντικομμουνιστική προπαγάνδα σφραγισμένη με την «βαρύτητα» του λόγου του «πρώην» (μέλους του Κόμματος). Η στάση των κομμουνιστών εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, όπως «αποτυπώνεται» στα λόγια του θρυλικού ηγέτη του «ΚΚΕδικου» παραμένει η καλύτερη απάντηση:

«Αυτοί θέλουν το σκοταδισμό και το χαμό. Εμείς θέλουμε λεύτερη, χαρούμενη, γερή Ελλάδα. Για μια τέτοια Ελλάδα χρειάζεται πολλή δουλειά. Μα η δουλειά θα 'ναι λεύτερη, δική μας. Χρειάζεται πολύς μόχθος και ιδρώτας, μα θα 'ναι για μας και για τα παιδιά μας και ο καρπός θα 'ναι για το λαό. Χωρίς καρχαρίες, δίχως παράσιτα.

Δεν τάζουμε στα χαμένα, δε λέμε λόγια, μάθαμε τα λόγια μας να μη διαφέρουν απ' τα έργα μας. Μάρτυρες και εγγύηση είναι οι εκατόμβες το αίμα και οι αμέτρητες θυσίες που δώσαμε για το λαό και την Ελλάδα. Είναι οι πολλές δεκάδες χιλιάδες ήρωές μας, οι φυλακισμένοι και εξόριστοί μας που ολόρθοι και ατράνταχτοι, σεμνοί και αλύγιστοι κάνουν πάντα ακέραιο το καθήκον τους προς το λαό και την πατρίδα.

Αυτού βρίσκεται η ηθική υπεροχή μας, η ατράνταχτη απόδειξή της. Ποιος πρόσφερε τόσο αίμα στο βωμό της Ελλάδας, της λευτεριάς και προκοπής του λαού; Είμαστε το Κόμμα των θυσιών, των αγώνων, της δημιουργίας. Ο λαός ξέρει τους Κουκουέδες και τους έχει εμπιστοσύνη».

Νίκος Ζαχαριάδης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου