Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

70 χρόνια από το ιστορικό Μπλόκο της Κοκκινιάς.




Έτσι τιμάμε τους νεκρούς μας, το παρελθόν. Φωτίζοντας τις λεωφόρους του μέλλοντος. 


το μπλοκο της Κοκκινιας (ελαιογραφια)

Με υψωμένες γροθιές και με το σύνθημα «9 δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» να δονεί την ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Κηποθέατρο Νίκαιας οι Κομματικές Οργανώσεις Κοκκινιάς τουΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση70 χρόνων από το ιστορικό Μπλόκο της Κοκκινιάς.



Στην εκδήλωση μίλησε οΓραμματέας της ΤΕ Πειραιά τουΚΚΕΒαγγέλης Μαρούπας. Ακολούθησε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της Λαϊκής Επιτροπής Νίκαιας – Ρέντη, για τα γεγονότα του Μπλόκου, 
. ανατριχιλα.. περηφανια.. ελπιδα πως ολα μπορει να αλλαξουν!! Στην διαδραματοποιημενη μνημη του μπλοκου της Κοκκινιας υστερα απο 70 χρονια και στο σημερα!
Επέτειοι σαν τη σημερινή που τιμάμε μας οπλίζουν με θαυμασμό. Και αναρωτιόμαστε αν εμείς, η νέα γενιά κομμουνιστών, θα φανούμε αντάξιοι συνεχιστές των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων της εργατικής τάξης και του λαού μας. Γιατί, η ευθύνη και του παρελθόντος, αλλά και των καθηκόντων του παρόντος και του μέλλοντος, είναι μεγάλη.




Ατομικά για τον καθένα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί. Το Κόμμα όμως με τα χίλια μάτια, το Κόμμα με την επαναστατική του γραμμή, το Κόμμα που διαπαιδαγωγεί αγωνιστικά τα μέλη του και τη νεολαία του είναι εγγύηση ότι στους σεισμούς που μέλλονται να έρθουν, που θα σαρώσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που θα φέρουν το καινούριο, το σοσιαλισμό κομμουνισμό, το Κόμμα θα είναι εδώ και θα ανταποκρίνεται.

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο μπραβο μπραβο!!!"για να φταιξουμε εναν κοσμο στο μποι των ονειρων και των ανθρωπων"..Ν.Μπελογιαννης!!!Συνεχιζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή