Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Των ναυτικών οι "προστάτες"....







Ζητάνε και τα «ρέστα» τώρα οι «Εφιάλτες»
Ενόψει της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης που θα γίνει στην Ενωση Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) το Σεπτέμβρη και των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αν. Νταλακογιώργος, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΕΚΠ και η «ομάδα» του έχουν επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου», για να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο ναυτεργατικό σωματείο, να συνεχίσουν να λειτουργούν ως «Εφιάλτες» για λογαριασμό των εφοπλιστών. «Αγώνας», που περνάει μέσα από λασπολογία, συκοφαντία και δυσφήμιση ενάντια στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που πλειοψηφούν σε ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, προκειμένου να πληγεί το συνεχώς αυξανόμενο κύρος τους στους ναυτεργάτες.

Σε ανακοίνωση (8 Αυγούστου) η «ομάδα» αυτή, με αφορμή τη συνάντηση ΠΝΟ και υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, κάνει λόγο για «ηγετική ομάδα (Χαλάς - Τσιμπόγλου)», σημειώνει για τη συνάντηση ότι «η ατζέντα» της «διαμορφώθηκε σε παρασυναγωγή Τσιμπόγλου παρέα με τους ηγετίσκους της ΠΝΟ» και άλλα φαιδρά.
Τολμάνε να πιάνουν στο στόμα τους τις ταξικές δυνάμεις και τους εκπροσώπους τους αυτοί, που εντελώς ενδεικτικά:
Με την επαίσχυντη συμφωνία τους, στην εγκριτική πράξη Σουμάκη (ΠΑΣΟΚ) τον Ιούλη του 1997 και με τις διαδοχικές τροποποιήσεις του όρου 8 των εγκριτικών πράξεων, δεν έμεινε ναύτης στα ποντοπόρα ούτε για δείγμα!
Στο όνομα του «μικρότερου κακού», ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ συμφώνησε να έρθουν κρουαζιερόπλοια με ξένες σημαίες, αρκεί «το 15% του πληρώματος να είναι Ελληνες»... Δεχόμενος δηλαδή ότι το 85% θα εργάζεται υπό το καθεστώς της «μαύρης ανασφάλιστης» εργασίας.
Για τις υπηρεσίες τους προς τους εφοπλιστές στις εκλογές του του 2010, όπως έχει δημοσιευτεί, αρχιπλοίαρχοι εταιρειών (βλέπε ΑΝΕΚ) ανάγκαζαν κόσμο να ψηφίσει το ψηφοδέλτιο του Νταλακογιώργου, ενώ ναύτες που τόλμησαν να βάλουν υποψηφιότητα με τον ταξικό συνδυασμό «Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών» απολύθηκαν!
Στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών (31 Μάρτη - 2 Απρίλη 2014), στη συνεδρίαση της ΠΝΟ, ενώ αρχικά ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ πρότεινε νέα 24ωρη απεργία, μετά συντάχθηκε με τη γραμμή Χαλά, να κλείσει την απεργία! Μάλιστα, με ανακοίνωση στις 3 Απρίλη κατήγγειλε από πάνω τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία γιατί είχαν ψηφίσει τη συνέχιση της απεργίας!
Ας εξηγήσει η ομάδα Νταλακογιώργου στους ναύτες και συνολικά στους ναυτεργάτες γιατί δεν έβγαλε ποτέ «κιχ» για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλ. Τσακαλώτου στον ΣΚΑΪ ότι θεωρεί προκλητικό «ένας μάγειρας σε πλοίο να αμείβεται με 3.500 ευρώ, ενώ ένας ερευνητής σε Πανεπιστήμιο παίρνει 2.100» και ότι «ένα καινούριο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πιέσει και να έχει μισθούς αλληλεγγύης που να μην έχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις (...) Μέρος μιας αριστερής πολιτικής είναι να έχουμε μισθούς που να μπορούμε να τους δικαιολογήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου