Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Πρωτοπόρα δράση παντού




Είναι γνωστό ότι στόχος μας είναι ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Σε αυτό εντάσσουμε και την καθημερινή μας πάλη για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των εργαζομένων, γι' αυτό ασκούμε μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο και βοηθάμε τους εργάτες να αναπτύσσουν ταξική συνείδηση.

Είναι μύθος και συκοφαντία ότι το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό. Η καλύτερη απόδειξη γι' αυτό είναι η ίδια η ζωή. Μπορεί να μας πει κάποιος τι είναι εκείνο που κέρδισε ο εργάτης, χωρίς τη συμβολή του ΚΚΕ; Πώς θα ήταν σήμερα τα πράγματα, αν το ΚΚΕ δεν πρωτοστατούσε για να οργανωθεί η αντίσταση των εργατών και των ανέργων; Για ποιο λόγο εκατοντάδες κομμουνιστές συνδικαλιστές και φίλοι του ΚΚΕ σέρνονται στα δικαστήρια, στα αγροτοδικεία;

Οι κομμουνιστές μπαίνουν καθημερινά μπροστά στις μικρές ή μεγάλες μάχες, για να αναχαιτιστεί η επίθεση της εργοδοσίας, να βρουν και την παραμικρή ανακούφιση οι εργαζόμενοι. Παλεύουν ανυποχώρητα για το σήμερα, απέναντι στο συμβιβασμό των άλλων δυνάμεων, που αυτό το «σήμερα» το χειροτερεύει.

Τα παραδείγματα πολλά: Οι μάχες όπου πρωτοστατούν οι κομμουνιστές στους κλάδους και στους εργασιακούς χώρους, στο Φάρμακο, στον Τύπο - χαρτί, στα Τρόφιμα, στο Μέταλλο και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στα Ναυπηγεία, στα Διυλιστήρια, στους χώρους της Ενέργειας και αλλού, για να κρατηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να μην περάσουν μειώσεις, ακόμα και να υπογραφούν συμβάσεις χωρίς καμιά μείωση.

Με τέτοιες μάχες παραμένουν σε ορισμένους χώρους οι συμβάσεις στην πράξη, σε αντιδιαστολή με τις μειώσεις που επιβλήθηκαν σε συμβάσεις υπογεγραμμένες και από συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στο Φάρμακο για να μην περάσει η δουλειά το Σάββατο, στη Ζώνη για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, για τα δικαιώματα των μεταναστών, των εργαζομένων που δουλεύουν στα δουλεμπορικά.

Πρωτοστατούν σε διάφορους εργασιακούς χώρους, σε όλους τους κλάδους, για την καταβολή δεδουλευμένων, αποζημιώσεων, για να κατοχυρωθούν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που κλείνουν. Πρωτοστατούν ενάντια στις απολύσεις, πετυχαίνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις την ακύρωσή τους (ΠΕΙΦΑΣΥΝ, ΦΑΜΑΡ κ.ά.). Οργανώνουν την αλληλεγγύη μέσα από σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, παρεμβαίνουν για να επανασυνδεθεί το ρεύμα και το νερό σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν, για την ανακούφιση των ανέργων και δεν βάζουν τους εργάτες να παλεύουν για να πάρουν φτηνό ρεύμα οι βιομήχανοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου