Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ?

Pablo Sachito

Χτυπιούνται ότι η καπιταλιστική οικονομία δεν έχει μπει σε φάση αναζωογόνησης, πετώντας στο καλάθι τον αχρήστων την πολιτική οικονομία του Μαρξισμού για τον κύκλο των καπιταλιστικών κρίσεων για ένα λόγο που είναι ο εξής:
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολογητής της καπιταλιστικής οικονομίας και σαν τέτοιος επιχειρεί να σπείρει την αυταπάτη ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη( παραγωγική ανασυγκρότηση την ονομάζει) θα σημάνει και την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.
Απενοχοποιώντας τον καπιταλισμό και ψηφοθηρώντας ασύστολα πασχίζει να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων οι οποίοι θα δοκιμάσουν και την καπιταλιστική ανάκαμψη που δεν θα είναι τίποτα άλλο από τον πρόλογο της νέας κρίσης που θα έρθει αναπόφευκτα και υπάρχει ο κίνδυνος να καταλάβουν ότι είτε με κρίση είτε με ανάκαμψη η ζωή τους θα είναι γεμάτη βάσανα, στερήσεις, φτώχεια και εξαθλίωση.

Τι θέλει να συγκαλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ? Αυτό που αναφέρουν οι κλασικοί στο Μανιφέστο:
“« (…) o σύγχρονος εργάτης, αντί ν' ανυψώνεται με την πρόοδο της βιομηχανίας, βυθίζεται όλο και πιο χαμηλά, πιο κάτω ακόμα κι από τις συνθήκες ζωής της ίδιας του της τάξης. Ο εργάτης πέφτει στην αθλιότητα και η μαζική αθλιότητα αυξάνει ακόμα πιο γρήγορα από τον πληθυσμό και τον πλούτο. Έτσι γίνεται φανερό ότι η αστική τάξη είναι ανίκανη να παραμείνει άλλο κυρίαρχη τάξη της κοινωνίας και να επιβάλει στην κοινωνία σαν ρυθμιστικό νόμο τους όρους ύπαρξης της τάξης της. Είναι ανίκανη να κυριαρχεί γιατί είναι ανίκανη να εξασφαλίσει στο σκλάβο της την ύπαρξη, ακόμα και μέσα στη σκλαβιά του, γιατί είναι υποχρεωμένη να τον ρίξει ως την κατάσταση που θα χρειάζεται να τον τρέφει αυτή αντί να τρέφεται η ίδια από αυτόν. Η κοινωνία δεν μπορεί πια να ζήσει κάτω από την κυριαρχία της αστικής τάξης, δηλαδή η ύπαρξη της αστικής τάξης δε συμβιβάζεται άλλο με την κοινωνία”
Αυτή είναι η υπηρεσία που προσπαθεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα.

Kι επειδή σας αρέσουν τα παραμύθια …


Το παραμύθι με τα τρια γουρουνάκια το ξέρετε?

Το πρώτο γουρουνάκι πήγε να σωθεί στην αχυρένια καλύβα του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το έφαγε ο λύκος.

Το δεύτερο γουρουνάκι πάει να σωθεί στην ξύλινη καλύβα του ΣΥΡΙΖΑ και θα το φάει ο λύκος.

Το τρίτο γουρουνάκι θα σώσει μόνο του τον εαυτό του γιατί την καλύβα του την φτιάχνει μόνο του με πρωτομάστορα το ΚΚΕ από ατσάλι και σίδερο .
Και εδώ θα σπάσει τα μούτρα του ο λύκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου