Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ και ΟΙ "ΕΛΕΗΜΟΝΕΣ" ΑΣΤΟΙ (ο Καπιταλισμός βλάπτει σοβαρά πλέον την Ανθρωπότητα)

Πριν καμιά βδομάδα βρεθήκαμε με ένα παλιό φιλαράκι .Σπουδαγμένο παιδί ,με μεταπτυχιακά ,μάστερ κλπ που έχει αποσπαστεί από το 2005 στις Βρυξέλλες .
Μη ρωτήσετε αποδοχές θα κουφαθείτε !!!
Τότε τον είχε πάει το ΠΑΣΟΚ ,τώρα τον διπλαρωσανε οι “Οικολόγοι” (Πράσινοι εκεί) .
Στον δρόμο με το αμάξι για καφέ ακούγαμε την διαφήμιση του "Όλοι μαζί μπορούμε" απ τον Σκαι …

-“Όσο ταΐζει το Σύστημα τους εξαθλιωμένους έστω με ένα πιάτο φαί κι ένα συσσίτιο ΜΗΝ περιμένεις εξεγέρσεις ,επαναστάσεις κλπ ” …μου πεταει ο φίλος .
Προς στιγμήν τσαντίστηκα (Μωρη κουφάλα πασοκα είπα μέσα μου δεν άλλαξες την ιδεολογία σου καθόλου στο ανθρωπινότερο ,εμ βέβαια τόσα λεφτά παίρνεις ,τι θα κοιτάς ? Την πάρτη σου θα κοιτάς …) ,θυμήθηκα κάτι Ομηρικούς καυγάδες μας περί πολιτικης πάντα…,μου την έδινε που  κοιτούσε τον κόσμο απ την μεριά του χορτάτου …Μέχρι τότε συγκινούμουν κι εγώ και η κυρά με αυτά ,όποτε ακούγαμε καμπάνια της εκκλησίας ή του Δήμου μαζεύαμε παλιά ρούχα ,παπούτσια των παιδιών και τα πηγαίναμε.
Τι “χαμόγελο του παιδιού ” ,τι “περισσεύματα” από ψώνια στο Σουπερ Μάρκετ …ότι μπορούσαμε ..εμείς οι “χορτάτοι” …ακόμα.
Όταν κάτσαμε κι αφού είπαμε άλλα και άλλα για τις Βρυξέλλες ,την διεθνή σκηνη,τον Σόιμπλε τους Γερμανούς ,τους Βέλγους ,την Ελλάδα ,τα Σκόπια κλπ ,η κουβέντα ξαναήρθε στα συσσίτια .

-“Χαλαει μεγάλα ποσά το Κεφάλαιο ,μου λέει ,πανευρωπαϊκά σ αυτές τις "βοήθειες"…
Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου γι αυτό στην κρίση …Κραταει τον εξαθλιωμένο σκλάβο σε καταστολή , κι αυτός έχει “θεό” αυτόν που τον ταΐζει .Χιλιάδες ΜΚΟ ,Δήμοι ,Πολυεθνικές Εταιρείες ,Εκκλησίες ,Κόμματα …έχουν στήσει ολόκληρα «δίκτυα»  για να οργανώνουν ,συσσίτια ,βοήθειες κλπ .Ξορκίζουν το κακό .
Στην Ισπανία μοιράζουν και κοιτώνες σε άστεγους λογω των κατασχέσεων
Έτσι “βολεύεται” ο Σκλάβος !
Μαθαίνει να ευλογεί τον ευεργέτη του !
Και ούτε λόγος για Εξεγέρσεις και Ανατροπές …
Στις Λετονιες ,Μολδαβιες ,Ουγγαριες κλπ τα μοιράζουν τα κυβερνητικά κρυπτοφασιστικα κόμματα και μαζεύουν ψηφαλακια .Χρηματοδότες επίσημα η ΕΕ με καποια «προγράμματα» - δήθεν- αλλά από πίσω μεγάλοι πολυεθνικοί Ομιλοι ,μονοπωλιακές επιχειρήσεις ,τραστ και καρτελ .Στην πραγματικότητα αναγκάζονται να δίνουν ψιχουλάκια για να εξαγοράζουν την συγκατάβαση των εξαθλιωμένων και να κρατούν ανέπαφη την ΠΙΤΑ τους ”

Όσο μου τα έλεγε αυτά το μυαλό μου πήγαινε στο δεκατιανο που μοιράζουν στο σχολειό των παιδιών από φέτος .
Κάθε μέρα και άλλο μενού ,υγιεινό ,και δεν λιποθυμάνε πια παιδιά …(Ίδρυμα Νιάρχου – του χρόνου θα έχει ΟΛΑ τα κυλικεία των σχολείων ) .Θυμήθηκα τον γείτονα άνεργο με τρία παιδιά εδω και ένα χρόνο να έρχεται το μεσημέρι απ το συσσίτιο του Δήμου με δυο τσάντες φαγητό την μια μέρα και άλλες δυο την άλλη μέρα από την Εκκλησία περιχαρής μες τη δυστυχία του .
Θυμήθηκα τις “δράσεις” του Αλαφούζου και την διαφήμιση παραπάνω (η Eurobank από πίσω μου είπε ο φίλος ) …
Θυμήθηκα τον άλλο γείτονα -άνεργο επίσης- που του πληρώνει το ρεύμα η PRAXIS ( ίδρυμα Λάτση ) εδω και έξι μήνες και τώρα θα πάρει παράτα για άλλους έξι .
Θυμήθηκα τον άστεγο μαγαζάτορα (που τα είχε χάσει ΟΛΑ) στο ΘΗΣΕΙΟ που συνάντησα το καλοκαίρι .Αυτός και η γυναίκα του να πίνουν νερό στο όνομα του Καμινη που τους είχε δώσει στέγη σε Δημοτικό κοιτώνα ,την εκκλησία που τον τάιζε ,την Ντόρα !!!! που του είχε δώσει κάρτα σε κοινωνικά λουτρά και φάρμακα από κοινωνικό Ιατρείο (μέσω της ΑΧΙΟΝ ΑΙD που ήταν πρόεδρος η Αλεξάνδρα -κόρη !!!).
Τον θυμάμαι πως έβριζε !!!! τους διαδηλωτές (μετά από διαδήλωση γυρνούσα ) .
Τον θυμάμαι να λέει …”Ευτυχώς βγήκε ο Σαμαράς και δεν φύγαμε απ το Ευρώ !!!!” …..
Θυμάμαι ΠΟΣΟ ΜΛΚΑΣ ήμουν που το έλεγα σαν ανέκδοτο σε γνωστούς και φίλους
(ακούστε τι μου είπε Άστεγος …)

-“Και οι άλλοι ? Αυτοί που δεν τα έχουν χάσει όλα ? Αυτοί που έχουν δουλεία ? έστω κακοπληρωμένη αλλά έχουν; ” Ρωτώ…

-“Αυτοί είναι δυο φόρες χαμένοι” μου λέει …”αλήθεια ,πως ζουν τώρα αυτοί ;
Με τα χίλια ζόρια …τραβώντας απ τα έτοιμα ,δανειζόμενοι από παππούδες ,γιαγιάδες κλπ ,κάνοντας το σκατό τους παξιμάδι ”
“Αυτοί “μου λέει ” είναι σε συμπληγάδες .
Από τη μια το ΣΥΣΤΗΜΑ να τους κλέβει ασύστολα ,μέσω φόρων , χαρατσιών ,κόστος ζωής –κι όσο αντέξουν -
από την άλλη οι στρατιές των ανέργων ,άστεγων ,εξαθλιωμένων που τους βλέπουν σαν ξερολουκουμα κι αυτούς και τις “δουλειές” τους ” …..
”Για σκέψου ,αν πεις στον εξαθλιωμένο έλα για δουλειά με 300 νομίζεις θα κοιτάξει αυτός τα ωράρια ,τις αδειες,τα ρεπό ή την ασφάλιση ? ή θα νοιαστεί αν παίρνει την θέση κάποιου που έπαιρνε 700 ή 1000? ” ….
Αυτός θα κάνει κωλοτουμπες ,θα σου φιλά τα χέρια ,θα σε έχει θεό …και ούτε σκέψη βέβαια για Συνδικαλισμούς ,Απεργίες κλπ ,την μάνα του μπορεί να σκοτώσει αν του το πει ο αφέντης .Μια στρατιά εξαθλιωμένων άνεργων έτοιμη να ΔΑΓΚΩΣΕΙ στο λαρύγγι τον εξαθλιωμένο εργαζόμενο .Ανακύκλωση ανεργίας , κάθετη πτώση για ΟΛΟΥΣ μισθών και εισοδημάτων ,διάλυση συνδικαλισμού ,η κοινωνία σε άγριο εμφύλιο ,το Κεφάλαιο στα καλύτερά του !”

Με είδε προβληματισμένο και σκεφτικο ….
-“Τι έγινε παλιοκομμουνι;; Σκιάχτηκες ;; Άρα δεν γίνεται τίποτα …σκέπτεσαι ε; “

-”Γ@μησε τα ” …του λέω ….”κέρδισαν οι πουστάρες !!! ”

-”Λάθος "σφε" ….παράταση δίνουν στο Σύστημα τους και όσο πάει ,όπου βγει πιο πίσω χρονικά γι αυτούς ,χρόνο κερδίζουν και το ξέρουν και ξέρεις γιατί;
Γιατί οι δούλοι καναν 1000 χρόνια να επαναστατήσουν επειδή ΔΕΝ είχαν ζήσει Ελεύθεροι ποτέ ,με δικαιώματα ,κατακτήσεις ,ευημερία ,ανθρώπινη ζωή ….
Έλα όμως που εμείς και οι εξαθλιωμένοι και οι άνεργοι έχουμε ζήσει τα καλυτέρα !!!
Για ένα διάστημα θα συμβιβαστούν οι λαοί με την δυστυχία αλλά μετά;;;
Ένα πράγμα παίζει με τον χρόνο .Το πότε όλος αυτός ο κόσμος θα ΥΨΩΘΕΙ ,θα ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΠΑΛΙ , θα απαιτήσει και θα παλέψει όχι για ξεροκόμματα -ελεημοσύνη αλλά για κάτι ΑΝΩΤΕΡΟ …..ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!”

Πήρα να γελάω ,ο τελευταίος του αυτός λόγος κάτι μου θύμισε απ τα παλιά, αλλά τούμπα τώρα
-” ΧΑΧΑΧΑΧΑ μωρη κ@φαλα βολεμένη πασοκοψειρα, του είπα.
Εγώ στα έλεγα αυτά κάποτε και τσακωνόμασταν ”.


-”Ναι γιατί τότε δεν υπήρχαν χαρτόκουτα με ανθρώπους να κοιμούνται μέσα ΟΥΤΕ στας Βρυξελλας …”

-" Κάτι ξέχασες "....του λέω ....με κοιτά...."ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ....ΕΞΟΥΣΙΑ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου