Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ζάκυνθος: Νέα δίκη σε βάρος στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις 9 Μάη




Ένα ακόμη δικαστήριο έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν τα στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 9 Μάη.


Στην ανακοίνωση του Ε.Κ Ζακύνθου σημειώνεται:«Αυτή την φορά έρχονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου οι:Τάκης Στρούζας, Πρόεδρος του Ε.Κ.Ζ., Σπύρος Μπέτσης, πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Ζακύνθου καιΓιώργος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου και υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Η κατηγορία είναι παρακώλυση συγκοινωνίας επειδή τον Φλεβάρη του 2010, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, είχε γίνει η απεργιακή συγκέντρωση και ομιλία στο λιμάνι.

Για άλλη μια φορά το αστικό κράτος μαζί με τους μηχανισμούς του δείχνουν ποιους πραγματικά φοβούνται. Σέρνουν στα δικαστήρια αυτούς που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της ταξικής πάλης. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό, ιδιαίτερα τώρα που μεγαλώνει η εξαθλίωση στην εργατική λαϊκή οικογένεια από την άγρια πολιτική.


Ξέρουν πολύ καλά ότι ο μόνος που μπορεί να τους βάλει εμπόδιο είναι ο αγωνιζόμενος λαός, γι’ αυτό και σπεύδουν να εφαρμόσουν το «νόμος και τάξη» εναντίον του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των στελεχών του.
Η σημερινή κυβέρνηση, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είναι αποφασισμένη να εξαθλιώσει το λαό προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί οι μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές κλπ. Παράλληλα αυξάνουν τα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα.


Καλούμε τα Σωματεία του νησιού, τους φορείς να καταδικάσουν τις διώξεις των συνδικαλιστών, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να συμμετέχουν την Παρασκευή 9 Μάη στις 9:00 το πρωί στα δικαστήρια, να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών.


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου